Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Steun voor glasvezel in buitengebied Horst aan de Maas

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 18:11

De provincie Limburg en gemeente willen het initiatief voor glasvezel in het buitengebied in Horst aan de Maas financieel steunen.

Beide partijen zijn bereid garant te staan voor een lening. De provincie wil het initiatief mogelijk zelf geld lenen. De coöperatie Buitengewoonbereikbaar werkt momenteel samen met de provincie en gemeente aan een financieringsplan.

Snel internet
Volgens gedeputeerde Hans Teunissen (D66) staat de provincie zeer positief tegenover het plan uit Horst aan de Maas. "Door het buitengebied van snel internet te voorzien maken we het platteland toekomstbestendig. Partijen die dat realiseren willen wij de helpende hand bieden."

Voorstel
Wethouder Ger van Rensch (CDA) noemt het niet waarschijnlijk dat de gemeente de coöperatie zelf geld zal lenen. Wel wil hij de gemeenteraad voorstellen om voor een bepaald bedrag van een eventuele lening garant te staan. Van Rensch hoopt dat er uiterlijk in juli een voorstel bij de gemeenteraad ligt.

Handtekeningen
De coöperatie Buitengewoonbereikbaar verzamelde eind 2015 en begin dit jaar 1000 handtekeningen van huishoudens die niet beschikken over snel internet en aangesloten willen worden op een nieuw glasvezelnetwerk in het buitengebied van Horst aan de Maas.

Lening
Volgens Jeroen Achten van de coöperatie wil de Bank Nederlandse Gemeenten een lening van 4,9 miljoen euro verstrekken als een of meerdere overheidsinstanties garant willen staan voor dat bedrag. Achten zegt dat dit bedrag kan veranderen omdat er mogelijk nog 100 andere aansluitingen mogelijk zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Glasvezel beste optie voor buitengebied Horst'
Traag internet
Veel animo glasvezel in buitengebied Horst a/d Maas
Steun voor glasvezel buitengebied Horst aan de Maas
Financiering glasvezel buitengebied Horst aan de Maas rond
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen