Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun voor extra coronateststraat in Weerterland

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 6:37

De oproep vanuit Nederweert om een coronateststraat in de regio te realiseren, kan op steun vanuit Weert rekenen. Weert Lokaal wil dat het Weerter college van B & W met buurgemeenten optrekt om zich sterk te maken voor testlocatie.

Dat schrijft de grootste partij van de gemeenteraad van Weert in een brief aan het college.

Nederweert
Fractievoorzitter Marcel Vossen van Jongeren Akkoord Nederweert (JAN) vindt dat er een testlocatie in het Weerterland moet komen. Inwoners van Weert en Nederweert zijn afhankelijk van de teststraten in Venlo, Urmond, Helmond en Eindhoven. En dat is in alle gevallen te ver weg, vindt Vossen. Dinsdag dient zijn politieke partij een motie in tijdens de raadsvergadering, die het college van burgemeester en wethouders opdraagt om samen met de gemeente Weert sterk te pleiten voor een coronatestlocatie in de regio Weert-Nederweert.

Lees ook: GGD onderzoekt extra teststraat: 'In Weerterland graag'

De GGD Limburg-Noord liet eerder al weten te onderzoeken of er een extra testlocatie in de regio noord moet komen. Of die testlocatie ook in de regio Weerterland komt, kon de woordvoerster destijds nog niet zeggen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen