Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun van provincie en gemeenten voor demonstratie Tihange

Geplaatst opdonderdag 8 juni 2017 - 10:30

De demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange kan doorgaan. De provincie en zes gemeenten hebben toegezegd de kosten voor de strenge veiligheidseisen te dekken.

Door strenge eisen voor bewegwijzering en particulieren, professionele verkeersregelaars op het Nederlandse deel van het traject, kwam de organisatie van de demonstratie voor een extra kostenpost van zo'n 60.000 euro te staan.

Brandbrief
Organisator WISE stuurde daarop een brandbrief naar de gemeente Maastricht en de provincie. Die geven daar nu gehoor aan. Samen met de gemeenten Valkenburg, Eijsden-Margraten, Vaals, Gulpen-Wittem en Heerlen zullen ze zorgen dat de kosten worden gedekt.

Lees ook: Strenge veiligheidseisen bedreigen demonstratie Tihange

Foto: Jean-Pierre Geusens

Menselijke ketting
De demonstratie zal op 25 juni plaatsvinden. Zo'n 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland vormen dan samen een lange menselijke ketting die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange.

Meedoen
De organisatie van de demonstratie kan zich, dankzij de toezegging, weer volop richten op het mobiliseren van mensen. Met bussen kunnen Nederlanders vanuit vijftien steden buiten Limburg naar de demonstratie reizen. In Limburg zelf zijn ook verschillende initiatieven.

Tijdens Pinkpop riepen Jan Smeets, directeur van het festival, en gedeputeerde Daan Prevoo drie dagen lang mensen op mee te doen aan de demonstratie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zuid-Limburgse gemeenten pakken jonge drinkers aan
inwoners bevolking krimp
Inwoneraantal Maastricht ging in 2014 iets omlaag
flitspaal, controle, verkeerscontrole, flitser, agent, politie
Twee rijbewijzen ingenomen bij controles Heuvelland
Afval Container
Afvalverwerker Rd4 laat containers in de kou staan
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen