Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Steun van provincie en gemeenten voor demonstratie Tihange

Geplaatst opdonderdag 8 juni 2017 - 10:30

De demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange kan doorgaan. De provincie en zes gemeenten hebben toegezegd de kosten voor de strenge veiligheidseisen te dekken.

Door strenge eisen voor bewegwijzering en particulieren, professionele verkeersregelaars op het Nederlandse deel van het traject, kwam de organisatie van de demonstratie voor een extra kostenpost van zo'n 60.000 euro te staan.

Brandbrief
Organisator WISE stuurde daarop een brandbrief naar de gemeente Maastricht en de provincie. Die geven daar nu gehoor aan. Samen met de gemeenten Valkenburg, Eijsden-Margraten, Vaals, Gulpen-Wittem en Heerlen zullen ze zorgen dat de kosten worden gedekt.

Lees ook: Strenge veiligheidseisen bedreigen demonstratie Tihange

Foto: Jean-Pierre Geusens

Menselijke ketting
De demonstratie zal op 25 juni plaatsvinden. Zo'n 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland vormen dan samen een lange menselijke ketting die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange.

Meedoen
De organisatie van de demonstratie kan zich, dankzij de toezegging, weer volop richten op het mobiliseren van mensen. Met bussen kunnen Nederlanders vanuit vijftien steden buiten Limburg naar de demonstratie reizen. In Limburg zelf zijn ook verschillende initiatieven.

Tijdens Pinkpop riepen Jan Smeets, directeur van het festival, en gedeputeerde Daan Prevoo drie dagen lang mensen op mee te doen aan de demonstratie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zuid-Limburgse gemeenten pakken jonge drinkers aan
inwoners bevolking krimp
Inwoneraantal Maastricht ging in 2014 iets omlaag
flitspaal, controle, verkeerscontrole, flitser, agent, politie
Twee rijbewijzen ingenomen bij controles Heuvelland
Afval Container
Afvalverwerker Rd4 laat containers in de kou staan
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen