Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Steun van provincie en gemeenten voor demonstratie Tihange

Geplaatst opdonderdag 8 juni 2017 - 10:30

De demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange kan doorgaan. De provincie en zes gemeenten hebben toegezegd de kosten voor de strenge veiligheidseisen te dekken.

Door strenge eisen voor bewegwijzering en particulieren, professionele verkeersregelaars op het Nederlandse deel van het traject, kwam de organisatie van de demonstratie voor een extra kostenpost van zo'n 60.000 euro te staan.

Brandbrief
Organisator WISE stuurde daarop een brandbrief naar de gemeente Maastricht en de provincie. Die geven daar nu gehoor aan. Samen met de gemeenten Valkenburg, Eijsden-Margraten, Vaals, Gulpen-Wittem en Heerlen zullen ze zorgen dat de kosten worden gedekt.

Lees ook: Strenge veiligheidseisen bedreigen demonstratie Tihange

Foto: Jean-Pierre Geusens

Menselijke ketting
De demonstratie zal op 25 juni plaatsvinden. Zo'n 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland vormen dan samen een lange menselijke ketting die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange.

Meedoen
De organisatie van de demonstratie kan zich, dankzij de toezegging, weer volop richten op het mobiliseren van mensen. Met bussen kunnen Nederlanders vanuit vijftien steden buiten Limburg naar de demonstratie reizen. In Limburg zelf zijn ook verschillende initiatieven.

Tijdens Pinkpop riepen Jan Smeets, directeur van het festival, en gedeputeerde Daan Prevoo drie dagen lang mensen op mee te doen aan de demonstratie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zuid-Limburgse gemeenten pakken jonge drinkers aan
inwoners bevolking krimp
Inwoneraantal Maastricht ging in 2014 iets omlaag
flitspaal, controle, verkeerscontrole, flitser, agent, politie
Twee rijbewijzen ingenomen bij controles Heuvelland
Afval Container
Afvalverwerker Rd4 laat containers in de kou staan
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen