Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun ouders voor lerarenstaking flink gedaald

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 8:09

De steun van ouders voor de tweede landelijke staking van leraren in het basisonderwijs is flink gedaald.

Dat blijkt uit een peiling van televisieprogramma EenVandaag.

Steun
Ouders die weinig begrip hebben, zeggen dat leraren best blij mogen zijn met wat ze inmiddels bereikt hebben. Volgens het onderzoek staat nog maar 62 procent van de ouders achter de staking van dinsdag. In september steunde 85 procent van hen de eerste landelijke staking.

Lees ook: Meesters en juffen leggen het werk weer neer

Werkdruk
Veel basisschoolleraren leggen dinsdag voor de tweede keer het werk neer omdat ze ontevreden zijn met de werkdruk en de hoogte van hun salaris. Volgens het onderzoek is een op de vijf ouders hierdoor in de problemen gekomen met de opvang van de kinderen.

Lees ook: Onderwijsstaking: Toverland maakt zich op voor drukke dag

430 miljoen
Het kabinet heeft 430 miljoen toegezegd om de werkdruk te verlagen en 270 miljoen euro om de salarissen te verhogen. De meesters en juffen vinden dit echter te weinig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen