Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun ouders voor lerarenstaking flink gedaald

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 8:09

De steun van ouders voor de tweede landelijke staking van leraren in het basisonderwijs is flink gedaald.

Dat blijkt uit een peiling van televisieprogramma EenVandaag.

Steun
Ouders die weinig begrip hebben, zeggen dat leraren best blij mogen zijn met wat ze inmiddels bereikt hebben. Volgens het onderzoek staat nog maar 62 procent van de ouders achter de staking van dinsdag. In september steunde 85 procent van hen de eerste landelijke staking.

Lees ook: Meesters en juffen leggen het werk weer neer

Werkdruk
Veel basisschoolleraren leggen dinsdag voor de tweede keer het werk neer omdat ze ontevreden zijn met de werkdruk en de hoogte van hun salaris. Volgens het onderzoek is een op de vijf ouders hierdoor in de problemen gekomen met de opvang van de kinderen.

Lees ook: Onderwijsstaking: Toverland maakt zich op voor drukke dag

430 miljoen
Het kabinet heeft 430 miljoen toegezegd om de werkdruk te verlagen en 270 miljoen euro om de salarissen te verhogen. De meesters en juffen vinden dit echter te weinig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen