Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun kabinet: festivalwereld voorzichtig optimistisch

Geplaatst opvrijdag 19 maart 2021 - 20:24

In de festivalwereld heerst iets meer optimisme nadat vrijdag bekend werd dat het garantiefonds van de overheid er definitief komt. Organisatoren van festivals, concerten en andere evenementen die na 1 juli plaatsvinden kunnen doorgaan met de voorbereidingen.

Mocht het evenement vanwege corona niet door kunnen gaan, dan wordt 80 procent van de kosten door de overheid vergoed.

Buitenlandse muzikanten
"Van alle kanten komen positieve geluiden", vertelt Bas Hendriks, oprichter van website Festileaks, dat de festivalwereld op de voet volgt. Hij hoopt dat er door het garantiefonds van de overheid toch nog de nodige festivals worden gehouden. En dat terwijl in België en Duitsland grote festivals voor 2021 al zijn afgeblazen. Hendriks denkt wel dat het lastig wordt om buitenlandse bands te contracteren. "Die komen niet voor één of twee optredens naar Europa, zeker omdat festivals als Rock am Ring en Rock Werchter niet doorgaan. Ik betwijfel dus of Guns N' Roses en Red Hot Chili Peppers naar Landgraaf komen dit jaar."

Lees ook: Pinkpop in augustus? 'Effect op andere evenementen onbekend'

Nog niet afgemeld
Festivalmanager Niek Murray zegt dat de Amerikaanse band nog niet heeft afgezegd. Over twee weken wil de organisatie de knoop doorhakken over de editie van 2021. Die staat nu nog gepland voor medio juni, maar omdat het garantiefonds pas op 1 juli ingaat, lijkt die optie van de baan. De tweede optie is een verplaatsing naar eind augustus. Pinkpop zou in dat geval een week na Lowlands plaatsvinden. Volgens Festileaks is dat geen nadeel. "Je zou de programmering op elkaar kunnen afstemmen, maar ik zie eigenlijk geen concurrentie tussen de twee. Lowlands kan wel twee keer uitverkopen en ook Pinkpop zal erg geliefd zijn, ongeacht wie er optreedt," legt Hendriks uit.

Gunstige ontwikkeling
Het ontbreken van buitenlandse en met name Amerikaanse acts zou voor Nederlandse artiesten weleens gunstig uit kunnen vallen. Manager Rene Beerens van de Geleense band DeWolff is optimistisch. "Het nieuws is pas net bekend, maar ik denk dat er achter de schermen wel het nodige zal gebeuren de komende tijd. Er staan al wat optredens gepland, maar het ontbreken van buitenlandse fans zou best wel eens goed kunnen uitpakken voor DeWolff. We zijn ook in contact met de Pinkpoporganisatie, dus wie weet", aldus Beerens.

Lees ook: Pinkpop mogelijk verplaatst naar augustus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen