Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterspelers én trainer dreigen VVV-Venlo te verlaten

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 6:00

Er dreigt een pittige transferzomer voor VVV-Venlo. Zo wordt er niet alleen getrokken aan trainer Maurice Steijn, maar staan ook sterspelers Peniel Mlapa en Tino-Sven Susic in de nadrukkelijke belangstelling van andere clubs.

Volgens tijdschrift Voetbal International is een overgang van Steijn naar PEC Zwolle nabij. Hij zou al uitgebreid met de club hebben gesproken.

Lees ook: 'VVV-trainer Maurice Steijn topkandidaat bij PEC'

Clausule in contract
Steijn heeft weliswaar een contract dat hem tot aan de zomer van 2021 in Venlo houdt, maar volgens het voetbalmagazine is VVV bereid zich coulant op te stellen wanneer er een andere club komt. Daarbij heeft de oefenmeester een clausule in zijn contract staan, waardoor hij voor een afgesproken bedrag kan vertrekken.

Optie tot koop
Het blijft volgens VI niet bij een mogelijk vertrek van Steijn. Ook smaakmakers Peniel Mlapa (28) en Tino-Sven Susic (27) staan voor een transfer. Voor die eerste zou er interesse zijn uit Duitsland, Engeland en Japan. Susic zou al maanden in beeld zijn bij FC Groningen. Overigens wordt Mlapa op dit moment nog gehuurd door VVV-Venlo, maar dankzij een koopoptie in zijn contract kan de club hem definitief overnemen van Dynamo Dresden, om hem vervolgens weer door te verkopen.

Mlapa was dit seizoen goed voor twaalf goals en drie assists, terwijl Susic verantwoordelijk was voor vijf treffers en twee assists.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen