Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sterspeler stomverbaasd over verbanning bij MVV

Geplaatst opzondag 29 juli 2018 - 9:00

Aanvaller Jonathan Okita (21) is stomverbaasd dat MVV hem heeft 'verbannen'. De sterspeler traint tijdelijk apart van het eerste elftal, omdat hij te veel met een transfer bezig zou zijn.

Okita miste tevens de eerste trainingen van het seizoen en kwam meer dan een half uur te laat voor de jaarlijkse elftalfoto.

Lees ook: MVV en spits zijn klaar met elkaar: contract ontbonden

Groot misverstand
Volgens de speler is er sprake van een groot misverstand. Hij was naar eigen zeggen wegens ziekte niet op de training en heeft daarvoor een doktersverklaring afgegeven bij MVV. Hij heeft na zijn ziekte geen training gemist, stelt hij.

Taalbarrière
Dat hij te laat kwam voor de foto, had volgens Okita te maken met de taalbarrière. Hij communiceert in haperend Engels met trainer Ron Elsen. De aanvaller verstond dat hij er om 13.50, fifty dus, moest zijn. In werkelijkheid stonden zijn ploeggenoten al om 13.15 (fifteen) klaar.

Nieuwe stap
De aanvaller, afgelopen seizoen met negentien goals topscorer van MVV, hoopt dat de lucht snel geklaard wordt. "Jonathan heeft een contract tot medio 2019 en respecteert dat", laat zijn zaakwaarnemer weten. "Natuurlijk wil hij een volgende stap maken, dat heeft hij MVV eerlijk verteld. Maar we moeten afwachten."

Italiaanse transfer
Een van de partijen met concrete interesse is een Italiaanse club uit de Serie A, het hoogste niveau aldaar. De belangenbehartiger van Okita wenst daar niet dieper op in te gaan. "Ja, er zijn clubs die hem willen hebben. Maar voor nu is hij gewoon speler van MVV."

Zakelijke afweging
MVV-directeur Paul Penders laat weten dat er maandag opnieuw met Okita wordt gesproken. "We hebben hem een boete gegeven voor het missen van de trainingen zonder afmelding en verder hopen we er met een goed gesprek uit te komen." Van een transfer is vooralsnog geen sprake. "Dan moet een club zich bij ons melden en dan maken we een zakelijke afweging."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen