Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterspeler stomverbaasd over verbanning bij MVV

Geplaatst opzondag 29 juli 2018 - 9:00

Aanvaller Jonathan Okita (21) is stomverbaasd dat MVV hem heeft 'verbannen'. De sterspeler traint tijdelijk apart van het eerste elftal, omdat hij te veel met een transfer bezig zou zijn.

Okita miste tevens de eerste trainingen van het seizoen en kwam meer dan een half uur te laat voor de jaarlijkse elftalfoto.

Lees ook: MVV en spits zijn klaar met elkaar: contract ontbonden

Groot misverstand
Volgens de speler is er sprake van een groot misverstand. Hij was naar eigen zeggen wegens ziekte niet op de training en heeft daarvoor een doktersverklaring afgegeven bij MVV. Hij heeft na zijn ziekte geen training gemist, stelt hij.

Taalbarrière
Dat hij te laat kwam voor de foto, had volgens Okita te maken met de taalbarrière. Hij communiceert in haperend Engels met trainer Ron Elsen. De aanvaller verstond dat hij er om 13.50, fifty dus, moest zijn. In werkelijkheid stonden zijn ploeggenoten al om 13.15 (fifteen) klaar.

Nieuwe stap
De aanvaller, afgelopen seizoen met negentien goals topscorer van MVV, hoopt dat de lucht snel geklaard wordt. "Jonathan heeft een contract tot medio 2019 en respecteert dat", laat zijn zaakwaarnemer weten. "Natuurlijk wil hij een volgende stap maken, dat heeft hij MVV eerlijk verteld. Maar we moeten afwachten."

Italiaanse transfer
Een van de partijen met concrete interesse is een Italiaanse club uit de Serie A, het hoogste niveau aldaar. De belangenbehartiger van Okita wenst daar niet dieper op in te gaan. "Ja, er zijn clubs die hem willen hebben. Maar voor nu is hij gewoon speler van MVV."

Zakelijke afweging
MVV-directeur Paul Penders laat weten dat er maandag opnieuw met Okita wordt gesproken. "We hebben hem een boete gegeven voor het missen van de trainingen zonder afmelding en verder hopen we er met een goed gesprek uit te komen." Van een transfer is vooralsnog geen sprake. "Dan moet een club zich bij ons melden en dan maken we een zakelijke afweging."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen