Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sterspeler stomverbaasd over verbanning bij MVV

Geplaatst opzondag 29 juli 2018 - 9:00

Aanvaller Jonathan Okita (21) is stomverbaasd dat MVV hem heeft 'verbannen'. De sterspeler traint tijdelijk apart van het eerste elftal, omdat hij te veel met een transfer bezig zou zijn.

Okita miste tevens de eerste trainingen van het seizoen en kwam meer dan een half uur te laat voor de jaarlijkse elftalfoto.

Lees ook: MVV en spits zijn klaar met elkaar: contract ontbonden

Groot misverstand
Volgens de speler is er sprake van een groot misverstand. Hij was naar eigen zeggen wegens ziekte niet op de training en heeft daarvoor een doktersverklaring afgegeven bij MVV. Hij heeft na zijn ziekte geen training gemist, stelt hij.

Taalbarrière
Dat hij te laat kwam voor de foto, had volgens Okita te maken met de taalbarrière. Hij communiceert in haperend Engels met trainer Ron Elsen. De aanvaller verstond dat hij er om 13.50, fifty dus, moest zijn. In werkelijkheid stonden zijn ploeggenoten al om 13.15 (fifteen) klaar.

Nieuwe stap
De aanvaller, afgelopen seizoen met negentien goals topscorer van MVV, hoopt dat de lucht snel geklaard wordt. "Jonathan heeft een contract tot medio 2019 en respecteert dat", laat zijn zaakwaarnemer weten. "Natuurlijk wil hij een volgende stap maken, dat heeft hij MVV eerlijk verteld. Maar we moeten afwachten."

Italiaanse transfer
Een van de partijen met concrete interesse is een Italiaanse club uit de Serie A, het hoogste niveau aldaar. De belangenbehartiger van Okita wenst daar niet dieper op in te gaan. "Ja, er zijn clubs die hem willen hebben. Maar voor nu is hij gewoon speler van MVV."

Zakelijke afweging
MVV-directeur Paul Penders laat weten dat er maandag opnieuw met Okita wordt gesproken. "We hebben hem een boete gegeven voor het missen van de trainingen zonder afmelding en verder hopen we er met een goed gesprek uit te komen." Van een transfer is vooralsnog geen sprake. "Dan moet een club zich bij ons melden en dan maken we een zakelijke afweging."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen