Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenrestaurant laat eten tot leven komen met 3D-bril

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 15:54

Het Heerlens sterrenrestaurant Cucina del Mundo gaat met een speciale 3D-bril een nieuw element aan de gerechten toevoegen.

Met een augmented reality-applicatie komt het gerecht met je smartphone ook daadwerkelijk tot leven, zo zegt sterrenchef Servais Tielman tegen vakblad Misset Horeca.

Nieuw gerecht
"We willen een nieuw gerecht lanceren waarbij we geen bestek meer indekken, maar een eigen ontworpen 3D-bril", zegt Tielman. "In het speciaal ontworpen bord zitten ook 3D-elementen, maar het gerecht zelf is ook driedimensionaal."

App
Het duurt wel nog even voordat liefhebbers bij de horecazaak aan de Laanderstraat in Heerlen terecht kunnen voor deze nieuwe horeca-ervaring. De app die noodzakelijk voor de bril wordt op dit moment in samenwerking met graffiti-artist Tim Berresheim ontwikkeld, om de zintuigen van gasten te 'misleiden'.

Propje
Tielman wil de restaurantbezoekers een eetbaar propje papier voorschotelen met daarop een kunstwerk van Beresheim. Met de 3D-bril komt het gerecht dan tot leven. "Dan kunnen we bijvoorbeeld ook de bereiding van het gerecht laten zien", legt Tielman uit. "Zo willen we gasten aan het einde van de avond laten zien dat het hier een beetje anders is dan anders."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen