Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenrestaurant laat eten tot leven komen met 3D-bril

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 15:54

Het Heerlens sterrenrestaurant Cucina del Mundo gaat met een speciale 3D-bril een nieuw element aan de gerechten toevoegen.

Met een augmented reality-applicatie komt het gerecht met je smartphone ook daadwerkelijk tot leven, zo zegt sterrenchef Servais Tielman tegen vakblad Misset Horeca.

Nieuw gerecht
"We willen een nieuw gerecht lanceren waarbij we geen bestek meer indekken, maar een eigen ontworpen 3D-bril", zegt Tielman. "In het speciaal ontworpen bord zitten ook 3D-elementen, maar het gerecht zelf is ook driedimensionaal."

App
Het duurt wel nog even voordat liefhebbers bij de horecazaak aan de Laanderstraat in Heerlen terecht kunnen voor deze nieuwe horeca-ervaring. De app die noodzakelijk voor de bril wordt op dit moment in samenwerking met graffiti-artist Tim Berresheim ontwikkeld, om de zintuigen van gasten te 'misleiden'.

Propje
Tielman wil de restaurantbezoekers een eetbaar propje papier voorschotelen met daarop een kunstwerk van Beresheim. Met de 3D-bril komt het gerecht dan tot leven. "Dan kunnen we bijvoorbeeld ook de bereiding van het gerecht laten zien", legt Tielman uit. "Zo willen we gasten aan het einde van de avond laten zien dat het hier een beetje anders is dan anders."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen