Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenrestaurant laat eten tot leven komen met 3D-bril

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 15:54

Het Heerlens sterrenrestaurant Cucina del Mundo gaat met een speciale 3D-bril een nieuw element aan de gerechten toevoegen.

Met een augmented reality-applicatie komt het gerecht met je smartphone ook daadwerkelijk tot leven, zo zegt sterrenchef Servais Tielman tegen vakblad Misset Horeca.

Nieuw gerecht
"We willen een nieuw gerecht lanceren waarbij we geen bestek meer indekken, maar een eigen ontworpen 3D-bril", zegt Tielman. "In het speciaal ontworpen bord zitten ook 3D-elementen, maar het gerecht zelf is ook driedimensionaal."

App
Het duurt wel nog even voordat liefhebbers bij de horecazaak aan de Laanderstraat in Heerlen terecht kunnen voor deze nieuwe horeca-ervaring. De app die noodzakelijk voor de bril wordt op dit moment in samenwerking met graffiti-artist Tim Berresheim ontwikkeld, om de zintuigen van gasten te 'misleiden'.

Propje
Tielman wil de restaurantbezoekers een eetbaar propje papier voorschotelen met daarop een kunstwerk van Beresheim. Met de 3D-bril komt het gerecht dan tot leven. "Dan kunnen we bijvoorbeeld ook de bereiding van het gerecht laten zien", legt Tielman uit. "Zo willen we gasten aan het einde van de avond laten zien dat het hier een beetje anders is dan anders."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen