Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenrestaurant laat eten tot leven komen met 3D-bril

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 15:54

Het Heerlens sterrenrestaurant Cucina del Mundo gaat met een speciale 3D-bril een nieuw element aan de gerechten toevoegen.

Met een augmented reality-applicatie komt het gerecht met je smartphone ook daadwerkelijk tot leven, zo zegt sterrenchef Servais Tielman tegen vakblad Misset Horeca.

Nieuw gerecht
"We willen een nieuw gerecht lanceren waarbij we geen bestek meer indekken, maar een eigen ontworpen 3D-bril", zegt Tielman. "In het speciaal ontworpen bord zitten ook 3D-elementen, maar het gerecht zelf is ook driedimensionaal."

App
Het duurt wel nog even voordat liefhebbers bij de horecazaak aan de Laanderstraat in Heerlen terecht kunnen voor deze nieuwe horeca-ervaring. De app die noodzakelijk voor de bril wordt op dit moment in samenwerking met graffiti-artist Tim Berresheim ontwikkeld, om de zintuigen van gasten te 'misleiden'.

Propje
Tielman wil de restaurantbezoekers een eetbaar propje papier voorschotelen met daarop een kunstwerk van Beresheim. Met de 3D-bril komt het gerecht dan tot leven. "Dan kunnen we bijvoorbeeld ook de bereiding van het gerecht laten zien", legt Tielman uit. "Zo willen we gasten aan het einde van de avond laten zien dat het hier een beetje anders is dan anders."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen