Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenkok vernoemt dessert naar Max Verstappen

Geplaatst opzaterdag 6 augustus 2016 - 21:59

De Nederlandse chef-kok Rutger van der Weel heeft zijn nieuwste dessert vernoemd naar Max Verstappen.

De 'Max 33' staat op de kaart in zijn restaurant in Zeeland, zo schrijft de PZC.

Passie
Naast koken in sterrenrestaurant Katseveer heeft chef-kok Van der Weel nog een passie: autosport. Hij volgt de Forumule 1 al sinds 1993, maar zo'n talent als Max heeft hij nog niet vaak gezien. "Nog nooit was er een Nederlander zo succesvol. Na de eerste plaats van Verstappen bij de Grand Prix van Barcelona, heb ik dit gerecht bedacht."

Red Bull
Aangezien Verstappen rijdt voor Red Bull, bevat het gerecht natuurlijk ook het bekende drankje. "Voor Max33 heb ik de Red Bull opgedraaid met boter en room, zodat de smaak niet zo sterk is", aldus de chef. Een toetje geserveerd op een zwart bord met witte spikkels. "Net asfalt."

Droom
Overigens heeft Van der Weel stiekem ook nog een droom. Dat is niet racen voor Red Bull, maar koken voor het team ziet hij wel zitten. "Bij het hoofdkwartier van Red Bull in Salzburg staat sterrenrestaurant Hangar-7. Chefs uit de hele wereld worden daar gevraagd om een maand lang een menu te koken. Jonnie Boer, Sergio Herman en Jannis Brevet hebben dat bijvoorbeeld al eens mogen doen. Maar ik weet niet of ze daar ook wel eens chefs met maar één Michelinster uitnodigen", twijfelt Van der Weel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook Herman den Blijker komt naar Lekker Venlo
Michelinkoks maken Maastrichtse superbonbon
Bijkomen van carnaval: 3x een lekker healthy recept
Limburgse sterrenkok wil 'voorbeeld' Adrià inpakken
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen