De Nederlandse chef-kok Rutger van der Weel heeft zijn nieuwste dessert vernoemd naar Max Verstappen.
De 'Max 33' staat op de kaart in zijn restaurant in Zeeland, zo schrijft de PZC.
Passie
Naast koken in sterrenrestaurant Katseveer heeft chef-kok Van der Weel nog een passie: autosport. Hij volgt de Forumule 1 al sinds 1993, maar zo'n talent als Max heeft hij nog niet vaak gezien. "Nog nooit was er een Nederlander zo succesvol. Na de eerste plaats van Verstappen bij de Grand Prix van Barcelona, heb ik dit gerecht bedacht."
Red Bull
Aangezien Verstappen rijdt voor Red Bull, bevat het gerecht natuurlijk ook het bekende drankje. "Voor Max33 heb ik de Red Bull opgedraaid met boter en room, zodat de smaak niet zo sterk is", aldus de chef. Een toetje geserveerd op een zwart bord met witte spikkels. "Net asfalt."
Droom
Overigens heeft Van der Weel stiekem ook nog een droom. Dat is niet racen voor Red Bull, maar koken voor het team ziet hij wel zitten. "Bij het hoofdkwartier van Red Bull in Salzburg staat sterrenrestaurant Hangar-7. Chefs uit de hele wereld worden daar gevraagd om een maand lang een menu te koken. Jonnie Boer, Sergio Herman en Jannis Brevet hebben dat bijvoorbeeld al eens mogen doen. Maar ik weet niet of ze daar ook wel eens chefs met maar één Michelinster uitnodigen", twijfelt Van der Weel.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.