Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenkok Roermond stelt menu restaurant op rails samen

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2015 - 9:25

Nederland heeft er een toprestaurant bij: het Panorama Rail Restaurant, een tot restaurant omgebouwde trein, die door het land rijdt. De Roermondse chef Edwin Soumang stelt het menu samen.

Soumang is chefkok van restaurant One in Roermond in de ECI Cultuurfabriek, dat één Michelinster heeft.

Drie uur
Op zaterdag 21 augustus rijdt de trein van Amsterdam via Haarlem en Leiden naar Rotterdam, schrijft het Eindhovens Dagblad. Vervolgens gaat die via Gouda en Breukelen terug naar Amsterdam. In de bijna drie uur die de rit duurt, kookt een cateringteam het menu van Soumang in de trein voor de passagiers.

Alpen
Kaartjes inclusief diner kosten 125 euro. Het viergangendiner wordt geserveerd in een historische panoramawagon uit de jaren '60. De wagon was onderdeel van de Trans Europ Express (TEE). De luxueuze internationale trein met de naam 'Rheingold' kende louter plaatsen in de 1e klas en verbond onder meer Hoek van Holland met Milaan en Genève. Vanuit glazen panoramakoepels genoten reizigers van het Rijn- en Alpenlandschap.

In totaal kunnen maximaal 78 personen mee.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Internationale prijs voor chef-kok Limburgse sterrenzaak
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Da Vinci: 'Verbaasd en verbijsterd' na verlies tweede ster
Nieuw restaurant in ECI Cultuurfabriek
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen