Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenkok Roermond stelt menu restaurant op rails samen

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2015 - 9:25

Nederland heeft er een toprestaurant bij: het Panorama Rail Restaurant, een tot restaurant omgebouwde trein, die door het land rijdt. De Roermondse chef Edwin Soumang stelt het menu samen.

Soumang is chefkok van restaurant One in Roermond in de ECI Cultuurfabriek, dat één Michelinster heeft.

Drie uur
Op zaterdag 21 augustus rijdt de trein van Amsterdam via Haarlem en Leiden naar Rotterdam, schrijft het Eindhovens Dagblad. Vervolgens gaat die via Gouda en Breukelen terug naar Amsterdam. In de bijna drie uur die de rit duurt, kookt een cateringteam het menu van Soumang in de trein voor de passagiers.

Alpen
Kaartjes inclusief diner kosten 125 euro. Het viergangendiner wordt geserveerd in een historische panoramawagon uit de jaren '60. De wagon was onderdeel van de Trans Europ Express (TEE). De luxueuze internationale trein met de naam 'Rheingold' kende louter plaatsen in de 1e klas en verbond onder meer Hoek van Holland met Milaan en Genève. Vanuit glazen panoramakoepels genoten reizigers van het Rijn- en Alpenlandschap.

In totaal kunnen maximaal 78 personen mee.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Internationale prijs voor chef-kok Limburgse sterrenzaak
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Da Vinci: 'Verbaasd en verbijsterd' na verlies tweede ster
Nieuw restaurant in ECI Cultuurfabriek
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen