Nederland heeft er een toprestaurant bij: het Panorama Rail Restaurant, een tot restaurant omgebouwde trein, die door het land rijdt. De Roermondse chef Edwin Soumang stelt het menu samen.
Soumang is chefkok van restaurant One in Roermond in de ECI Cultuurfabriek, dat één Michelinster heeft.
Drie uur
Op zaterdag 21 augustus rijdt de trein van Amsterdam via Haarlem en Leiden naar Rotterdam, schrijft het Eindhovens Dagblad. Vervolgens gaat die via Gouda en Breukelen terug naar Amsterdam. In de bijna drie uur die de rit duurt, kookt een cateringteam het menu van Soumang in de trein voor de passagiers.
Alpen
Kaartjes inclusief diner kosten 125 euro. Het viergangendiner wordt geserveerd in een historische panoramawagon uit de jaren '60. De wagon was onderdeel van de Trans Europ Express (TEE). De luxueuze internationale trein met de naam 'Rheingold' kende louter plaatsen in de 1e klas en verbond onder meer Hoek van Holland met Milaan en Genève. Vanuit glazen panoramakoepels genoten reizigers van het Rijn- en Alpenlandschap.
In totaal kunnen maximaal 78 personen mee.