Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenchef met 'culinaire friet' op tournee door provincie

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 11:27

Het succes van de rijdende frituur van sterrenchef Hans van Wolde krijgt een vervolg. De chef-kok gaat de komende weken toeren door Limburg met zijn 'culinaire friet'.

Het succes van afgelopen weekend heeft Van Wolde doen besluiten de komende weken vaker on tour te gaan met Brut Friterie, zoals het project heet. "We hopen iedereen te laten genieten van iets lekkers in deze tijd", zegt Viva Vroemen, restaurantmanager van Brut 172.

Urenlange wachtrijen
De rijdende frituur van de sterrenchef zorgde afgelopen weekend voor urenlange wachtrijen op het Severenplein in de Maastrichtse wijk Amby. De zaak moest zaterdag eerder sluiten omdat de ingekochte 300 kilo friet niet genoeg bleek voor de stroom aan gasten die naar de frituur op het dorpsplein trok. Het is een initiatief van Hans van Wolde, die vlak voor de eerste lockdown restaurant Brut 172 in Reijmerstok opende.

Drukte
Volgens de restaurantmanager was het zaterdag al enorm druk. "Maar zondag was de aanwas helemaal enorm. We gingen om 12:00 uur open en een kwartier later stonden er al meer dan 60 mensen in de rij", aldus Vroemen.

Overlast
Het idee van de rijdende frituur ontstond tijdens de tweede sluiting van de horeca in oktober. Afgelopen november en december stond de frituur al op het eigen terrein van Van Woldes restaurant in Reijmerstok. "Dat zorgde voor enorm veel aanloop", vertelt Vroemen. "Dat bracht veel overlast met zich mee voor het kleine dorpje, en daarom gaan we nu on tour."

Televisie
Volgens Vroemen is de populariteit deels te danken aan het RTL 4-programma BRUT. "Maar we hebben ook veel trouwe gasten die ons een hart onder de riem willen steken", zegt Vroemen. "Daarnaast is de friet van Hans al jaren bekend in Limburg, zo staan we al jaren op Pinkpop en het Preuvenemint."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen