Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterrenchef De Leuf vertrekt naar Amsterdam

Geplaatst opwoensdag 27 september 2017 - 13:29

Chef-kok Bas van Kranen krijgt vanaf januari de touwtjes in handen in het Amsterdamse sterrenrestaurant Bord'Eau.

Van Kranen is momenteel nog chef-kok van restaurant De Leuf in Ubachsberg, dat één Michelin-ster heeft.

Paul van de Bunt
In 2014 werd Van Kranen de nieuwe chef van De Leuf, na het plotselinge overlijden van zijn leermeester en topchef Paul van de Bunt. Die laatste had twee Michelin-sterren binnengesleept. Deze sterren gaan echter verloren wanneer een kok vertrekt of, zoals in dit geval, overlijdt.

Ster
Van Kranen wist De Leuf tijdens de eerste beoordelingsronde na zijn aantreden meteen weer een ster te bezorgen. Ook in Amsterdam neemt hij een keuken met twee sterren over. Deze zijn verdiend door chef-kok Richard van Oosterbrugge, die een eigen zaak gaat openen.

Opvolger
De opvolger van Van Kranen is al even bekend. Robin van de Bunt, zoon van voormalig chef Paul, gaat de keuken in Ubachsberg leiden.

appdownloads

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen