Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sterke tweede periode helpt Eaters voorbij Amsterdam

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 21:25

Het duurde even totdat de ijshockeyers van Microz Eaters op stoom waren, maar uiteindelijk had de ploeg een eenvoudige avond tegen Amsterdam Tigers: 6-1.

Daarmee is de zesde overwinning in de competitie een feit. Eaters heeft nu in negen wedstrijden 21 punten weten te vergaren.

Favoriet
In de eerste periode lieten beide teams het netje niet bollen. Eaters, dat tegen nummer voorlaatst Amsterdam duidelijk de favoriet was, greep na 27 minuten spelen wel de voorsprong via Nick Verschuren. Een powerplay-treffer van Stef Overweg bracht de Amsterdammers enkele minuten later echter alweer op gelijke hoogte.

Orde op zaken
Nog voordat de tweede periode voorbij was stelde Eaters echter orde op zaken. Lukasz Bartak scoorde tweemaal binnen één minuut en zag dat teamgenoot Jord Smit de stand elf seconden later van 3-1 naar 4-1 tilde. Met nog een periode te gaan leek het duel daarmee al beslist.

Opgevoerd
Problemen zouden in de derde periode uitblijven voor de formatie van Andy Tenbult. De score werd zelfs nog iets verder opgevoerd: een door Matthew Beer benut penalty shot en een goal van aanvoerder Glenn Bakx bepaalden de eindstand op 6-1.

Lees ook: Hoofdrol voor Turcotte bij knappe comeback Eaters: 3-4

Zaterdag
Zaterdag had Eaters beduidend meer moeite met de Mechelen Golden Sharks. Die ploeg zette de Limburgers op een 3-1 achterstand, maar een sterke comeback zorgde ervoor dat Eaters met 3-4 toch nog de volle buit pakte.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen