Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sterke tweede periode helpt Eaters voorbij Amsterdam

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 21:25

Het duurde even totdat de ijshockeyers van Microz Eaters op stoom waren, maar uiteindelijk had de ploeg een eenvoudige avond tegen Amsterdam Tigers: 6-1.

Daarmee is de zesde overwinning in de competitie een feit. Eaters heeft nu in negen wedstrijden 21 punten weten te vergaren.

Favoriet
In de eerste periode lieten beide teams het netje niet bollen. Eaters, dat tegen nummer voorlaatst Amsterdam duidelijk de favoriet was, greep na 27 minuten spelen wel de voorsprong via Nick Verschuren. Een powerplay-treffer van Stef Overweg bracht de Amsterdammers enkele minuten later echter alweer op gelijke hoogte.

Orde op zaken
Nog voordat de tweede periode voorbij was stelde Eaters echter orde op zaken. Lukasz Bartak scoorde tweemaal binnen één minuut en zag dat teamgenoot Jord Smit de stand elf seconden later van 3-1 naar 4-1 tilde. Met nog een periode te gaan leek het duel daarmee al beslist.

Opgevoerd
Problemen zouden in de derde periode uitblijven voor de formatie van Andy Tenbult. De score werd zelfs nog iets verder opgevoerd: een door Matthew Beer benut penalty shot en een goal van aanvoerder Glenn Bakx bepaalden de eindstand op 6-1.

Lees ook: Hoofdrol voor Turcotte bij knappe comeback Eaters: 3-4

Zaterdag
Zaterdag had Eaters beduidend meer moeite met de Mechelen Golden Sharks. Die ploeg zette de Limburgers op een 3-1 achterstand, maar een sterke comeback zorgde ervoor dat Eaters met 3-4 toch nog de volle buit pakte.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen