Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterke rentree Dumoulin: vierde in eerste rit Tour de l'Ain

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 15:23

Na 420 dagen zonder koerskilometers heeft Tom Dumoulin zich van zijn sterkste kant laten zien in de eerste etappe van de Tour de l'Ain.

De Maastrichtenaar werd ín Frankrijk vierde in de heuvelachtige rit met verraderlijke finale.

Pittige helling
De vroege vluchters in de eerste etappe van de driedaagse wedstrijd werden door het jagende peloton op tijd ingehaald. De finale van de rit werd gekenmerkt door een pittige helling op zo'n anderhalve kilometer van de streep. De grote mannen, waaronder Dumoulin, meldden zich toen aan het front.

Sprint aantrekken
Dumoulins ploeggenoot Primoz Roglic nam het initiatief, maar nam een relatief grote groep mee in de aanloop naar de finishstreep. Dumoulin reed zich in de slotkilometer naar voren en trok vervolgens de sprint aan voor Roglic.

Vierde
Even leek het erop dat Dumoulin zijn koersdebuut voor Team Jumbo-Visma zou gaan bekronen met een overwinning, maar Roglic, Stefan Bissegger en Andrea Bagioli zetten in de laatste paar honderd meter aan voor de eindsprint. De Italiaan Bagioli bleef daarbij Roglic en Bissegger nét voor, Dumoulin werd vierde.

Tour de France
De Tour de l'Ain is voor Dumoulin een belangrijke koers in de voorbereiding op de Tour de France, die eind augustus van start gaat in Nice. Dumoulin, die zijn zinnen heeft gezet op de Ronde van Frankrijk, reed door achtereenvolgens een slepende knieblessure, een darmparaciet en de uitbraak van de coronapandemie bijna anderhalf jaar geen officiële wedstrijd.

In de afgelopen weken bereidde Dumoulin zich ook al voor in Frankrijk. De Maastrichtenaar kijkt uit naar wat voor hem het hoogtepunt van het seizoen moet worden:

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen