Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterke Poels komt op Muur van Hoei tekort in Waalse Pijl

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 18:54

Wereldkampioen Julian Alaphilippe heeft woensdag de Waalse Pijl gewonnen.

Wout Poels kon tot diep in de finale mee maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plek 22.

Alaphilippe
Het was voor de Fransman Alaphilippe de derde keer dat hij de Waalse klassieker op zijn naam schreef. De Fransman ging op het juiste moment aan, nadat Roglic op de slotklim een flink gat had geslagen. Hij achterhaalde Primoz Roglic in de laatste meters en kwam als eerste boven op de Muur van Hoei.

Poels
Poels zat goed vooraan toen het peloton in de finale begon aan de steile Muur van Hoei. Maar kwam op het laatste stuk te kort toen Roglic de eerste aanval inzette en Alaphilippe achter hem aan ging. Poels kwam uiteindelijk op een halve minuut achterstand op de winnaar binnen. Zondag krijgt de renner uit Blitterswijck een herkansing in Luik-Bastenaken-Luik, de koers die Poels in 2016 won.

Kopgroep
De etappe werd gekleurd door Maurits Lammertink, die zondag in de Amstel Gold Race ook al in de kopgroep zat. Hij werd met iets meer dan een kilometer te gaan achterhaald door de groep favorieten. Bauke Mollema was op de elfde plaats de beste Nederlander. Alejandro Valverde werd derde.

Vrouwen
Ook bij de vrouwen won de wereldkampioen. Anna van der Breggen van Team SD Worx boekte in haar laatste jaar haar zevende titel op rij in de Ardennenklassieker.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen