Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterke inhaalrace levert Frijns toch nog puntje op

Geplaatst opzondag 9 september 2018 - 14:40

In de tweede race van het DTM-weekend op de Nürburgring is Robin Frijns op het nippertje in de top 10 gefinisht.

Rene Rast won de race, net als zaterdag. Paul di Resta werd tweede, vóór nummer drie Marco Wittmann.

Naar voren
​Frijns stond als zeventiende op de startgrid. Dat lukte aardig in de eerste rondes, want hij wist al snel twee coureurs te passeren. Waar de Maastrichtenaar zaterdag juist héél vroeg zijn pitstop maakte, wachtte hij nu juist heel lang met de bandenwissel. Doordat de overige coureurs wel naar binnen kwamen, belandde Frijns op een vertekenende eerste plaats.

Teruggezakt
Daar vocht hij enkele verbeten duels uit met Edoardo Mortara, totdat hij in de 27ste
ronde alsnog zijn pitstop maakte. Frijns zakte daardoor terug naar de veertiende positie. Door de koude banden onder zijn auto moest hij bovendien toestaan dat Jamie Green even langszij kwam, maar de Brit verdween weer snel uit Frijns' zichtveld doordat hij nog een stop moest maken.

Tiende
In de slotfase wist de Limburger toch nog enkele keren toe te staan. Hij passeerde Mortara met een slimme inhaalactie, gaf een ronde later ook Mike Rockenfeller het nakijken en haalde wéér een ronde later ook Loïc Duval in. Daarmee was Frijns' honger nog niet gestild, want in de voorlaatste ronde moest ook Nico Müller eraan geloven: Frijns reed zichzelf daarmee naar een tiende plaats.

Lees ook: Frijns terug bij af na spectaculaire race

Zaterdag eindigde Frijns in de eerste race in de achterhoede: toen kwam hij als zeventiende over de streep. Over twee weken komt het DTM-circus in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal. Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen