Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterk Roda JC wint eenvoudig van TOP Oss

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 21:59

Roda JC heeft overtuigend de eerste thuiszege van het seizoen behaald. In een eenzijdige wedstrijd werd het 2-0 voor de ploeg uit Kerkrade.

Bryan Limbombe was met twee doelpunten de man van de wedstrijd.

Sterke start
Meteen na de aftrap was het eenrichtingsverkeer richting het doel van TOP Oss doelman Norbert Alblas. Tweemaal kon hij zijn doel nog schoon houden, maar in de achtste minuut was Alblas kansloos nadat Limbombe werd vrijgespeeld. Met een overtuigend schot maakte Limbombe zijn eerste doelpunt in dienst van de Kerkradenaren.

Controle
Ook na het verstrijken van het eerste half uur was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor de Koempels. Roda bleef regelmatig gevaarlijk opduiken voor het doel van TOP Oss. De Brabanders begonnen aan de wedstrijd met een vijfde plaats op de ranglijst. Die status konden ze in het eerste half uur niet waarmaken dankzij het goede spel van Roda JC.

Rust
Roda had voor rust graag het veldoverwicht willen belonen met de 2-0. In de 41e minuut leken ze daarin te slagen, maar Guus Joppen stond buitenspel toen hij van dichtbij met een hakbal doel trof. Ook Dylan Vente kreeg één minuut later de kans op de 2-0. Zijn kopbal ging naast het doel en zo bleef de ruststand staan op 1-0 voor Roda.

Doelpunt
Roda bleef sterker dan de ploeg van Bob Peeters. De voormalige spits van Roda JC kon zijn spelers niet wapenen tegen het offensieve Roda. In de 51ste minuut was de 2-0 dan alsnog een feit. Weer was het Limbombe die het doel wist te vinden. De aanval was bijna een kopie van het eerste doelpunt, alleen schoot Limbombe deze keer de bal in de korte hoek.

Slotfase
In de 75ste minuut zat het erop voor doelpuntenmaker Limbombe. Trainer Jurgen Streppel wisselde Limbombe voor Jeremy Cijntje. Dat was voor TOP Oss het moment om nog iets te proberen. Fysiek werd het een hardere wedstrijd en het leverde TOP Oss nog een aantal kansen op. Die werden niet benut en zo kon Roda JC samen met de supporters de eerste thuisoverwinning van het seizoen gaan vieren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen