Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterfhuisconstructie voor winkelcentrum 't Loon

Geplaatst opmaandag 12 januari 2015 - 13:33

Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen dreigt te verdwijnen. Uit ambtelijke stukken van de gemeente blijkt dat de stad de komende jaren inzet op 'een compacter kernwinkelgebied'.

De mogelijkheden voor winkels buiten dat kernwinkelgebied worden volgens die stukken 'drastisch beperkt'. Omdat 't Loon buiten dat kernwinkelgebied ligt, zijn de ondernemers daar de dupe van het beleid.

Niet wenselijk
Volgens de gemeente concurreren zaken als schoenen- of kledingwinkels in 't Loon met de winkels in het centrum, en dat is 'niet wenselijk'. In de ambtelijke stukken van de gemeente wordt C&A als voorbeeld genoemd van een winkel die ongewenst is in ‘t Loon.

Winkels kunnen blijven
C&A wordt op dit moment volledig gerenoveerd na de gedeeltelijke instorting van het winkelcentrum in 2011. Op termijn zouden alleen service-winkels als supermarkten, drogisterijen of een slijterij in ‘t Loon kunnen blijven.

De ondernemers van het winkelcentrum zijn boos op de gemeente. Ze willen zo snel mogelijkheid opheldering over de koers van Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Legowinkel wil naar Kerkrade, gemeente zegt nee
330 miljoen voor facelift centrum Heerlen
'Winkels moeten geen drank schenken'
Heropening C&A moet winkelcentrum 't Loon impuls geven
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen