Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterfhuisconstructie voor winkelcentrum 't Loon

Geplaatst opmaandag 12 januari 2015 - 13:33

Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen dreigt te verdwijnen. Uit ambtelijke stukken van de gemeente blijkt dat de stad de komende jaren inzet op 'een compacter kernwinkelgebied'.

De mogelijkheden voor winkels buiten dat kernwinkelgebied worden volgens die stukken 'drastisch beperkt'. Omdat 't Loon buiten dat kernwinkelgebied ligt, zijn de ondernemers daar de dupe van het beleid.

Niet wenselijk
Volgens de gemeente concurreren zaken als schoenen- of kledingwinkels in 't Loon met de winkels in het centrum, en dat is 'niet wenselijk'. In de ambtelijke stukken van de gemeente wordt C&A als voorbeeld genoemd van een winkel die ongewenst is in ‘t Loon.

Winkels kunnen blijven
C&A wordt op dit moment volledig gerenoveerd na de gedeeltelijke instorting van het winkelcentrum in 2011. Op termijn zouden alleen service-winkels als supermarkten, drogisterijen of een slijterij in ‘t Loon kunnen blijven.

De ondernemers van het winkelcentrum zijn boos op de gemeente. Ze willen zo snel mogelijkheid opheldering over de koers van Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Legowinkel wil naar Kerkrade, gemeente zegt nee
330 miljoen voor facelift centrum Heerlen
'Winkels moeten geen drank schenken'
Heropening C&A moet winkelcentrum 't Loon impuls geven
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen