Overslaan en naar de inhoud gaan

Step Vaessen na 22 jaar weg uit Indonesië

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 17:46

De uit Simpelveld afkomstige journalist Step Vaessen (54) heeft na 22 jaar Indonesië voor Rusland verruild.

Dat meldt Villamedia.

Dichterbij
Vaessen wil dichter bij haar zoon wonen, die in Londen studeert. Ook vindt ze het fijn sneller bij haar ouders in Limburg te kunnen zijn, die inmiddels wat op leeftijd zijn.

Moskou
De nieuwe uitvalsbasis voor Vaessen wordt Moskou. De Russische hoofdstad ligt op zo'n drie uur vliegen van Amsterdam.

Nieuws
Vaessen begon 22 jaar geleden in Indonesië als correspondent voor de NOS. Sinds 2006 werkt ze er voor Al Jazeera English. Voor die zender maakt ze nieuwsverslagen over uiteenlopende onderwerpen.

Taal
Voor haar overstap naar Rusland moet Vaessen wel nog aan haar Russisch werken. Ze is de taal nog niet volledig machtig.

Gelijkenis
Vaessen ziet wel gelijkenissen tussen Indonesië en Rusland: "De bureaucratie, de ontoegankelijkheid, hoe er met de media wordt omgegaan." Maar ze maakt zich er geen zorgen over. Indonesië beschouwt ze als een goede leerschool.

Tweede thuisland
Hoewel de journalist zegt veel zin te hebben om in haar nieuwe standplaats aan de slag te gaan, vindt ze afscheid nemen van Indonesië niet makkelijk. Ze sluit dan ook niet uit dat ze er over een aantal jaren weer terugkeert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen