Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Step Vaessen na 22 jaar weg uit Indonesië

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 17:46

De uit Simpelveld afkomstige journalist Step Vaessen (54) heeft na 22 jaar Indonesië voor Rusland verruild.

Dat meldt Villamedia.

Dichterbij
Vaessen wil dichter bij haar zoon wonen, die in Londen studeert. Ook vindt ze het fijn sneller bij haar ouders in Limburg te kunnen zijn, die inmiddels wat op leeftijd zijn.

Moskou
De nieuwe uitvalsbasis voor Vaessen wordt Moskou. De Russische hoofdstad ligt op zo'n drie uur vliegen van Amsterdam.

Nieuws
Vaessen begon 22 jaar geleden in Indonesië als correspondent voor de NOS. Sinds 2006 werkt ze er voor Al Jazeera English. Voor die zender maakt ze nieuwsverslagen over uiteenlopende onderwerpen.

Taal
Voor haar overstap naar Rusland moet Vaessen wel nog aan haar Russisch werken. Ze is de taal nog niet volledig machtig.

Gelijkenis
Vaessen ziet wel gelijkenissen tussen Indonesië en Rusland: "De bureaucratie, de ontoegankelijkheid, hoe er met de media wordt omgegaan." Maar ze maakt zich er geen zorgen over. Indonesië beschouwt ze als een goede leerschool.

Tweede thuisland
Hoewel de journalist zegt veel zin te hebben om in haar nieuwe standplaats aan de slag te gaan, vindt ze afscheid nemen van Indonesië niet makkelijk. Ze sluit dan ook niet uit dat ze er over een aantal jaren weer terugkeert.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen