Overslaan en naar de inhoud gaan

Step Vaessen na 22 jaar weg uit Indonesië

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 17:46

De uit Simpelveld afkomstige journalist Step Vaessen (54) heeft na 22 jaar Indonesië voor Rusland verruild.

Dat meldt Villamedia.

Dichterbij
Vaessen wil dichter bij haar zoon wonen, die in Londen studeert. Ook vindt ze het fijn sneller bij haar ouders in Limburg te kunnen zijn, die inmiddels wat op leeftijd zijn.

Moskou
De nieuwe uitvalsbasis voor Vaessen wordt Moskou. De Russische hoofdstad ligt op zo'n drie uur vliegen van Amsterdam.

Nieuws
Vaessen begon 22 jaar geleden in Indonesië als correspondent voor de NOS. Sinds 2006 werkt ze er voor Al Jazeera English. Voor die zender maakt ze nieuwsverslagen over uiteenlopende onderwerpen.

Taal
Voor haar overstap naar Rusland moet Vaessen wel nog aan haar Russisch werken. Ze is de taal nog niet volledig machtig.

Gelijkenis
Vaessen ziet wel gelijkenissen tussen Indonesië en Rusland: "De bureaucratie, de ontoegankelijkheid, hoe er met de media wordt omgegaan." Maar ze maakt zich er geen zorgen over. Indonesië beschouwt ze als een goede leerschool.

Tweede thuisland
Hoewel de journalist zegt veel zin te hebben om in haar nieuwe standplaats aan de slag te gaan, vindt ze afscheid nemen van Indonesië niet makkelijk. Ze sluit dan ook niet uit dat ze er over een aantal jaren weer terugkeert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen