Overslaan en naar de inhoud gaan

Stenengooier zet buurt op stelten en bijt agent in been

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2016 - 20:57

Een verwarde man heeft woensdagavond in Roermond de buurt op stelten gezet. De man verwondde niet alleen een agent door met spullen te gooien, ook beet hij een diender in zijn been.

Uiteindelijk waren er vier agenten nodig om de man in te rekenen.

Stenen gooien
De politie werd woensdagavond ingeseind toen de verdachte over de daken van woningen in de Roermondse wijk Donderberg liep. De man vernielde daarbij van alles, gooide met stenen en gebruikte stroomkabels om mensen bij hem vandaan te houden.

Pepperspray
Vier agenten klommen uiteindelijk ook op het dak en probeerden de man met pepperspray te overmeesteren. De verdachte was daar echter niet van onder de indruk en bleef met spullen gooien. Daarbij raakte hij een agent.

Politiehond
De man sprong vervolgens van het dak een tuin in, waar de politie hem eindelijk te pakken kreeg. Ook toen hield het verzet niet op. Bij een worsteling beet de verdachte een agent in zijn been. Om de man toch te overmeesteren besloot de politie een diensthond in te zetten die de man bij zijn been greep.

Behandeld
Daarna werd de man geboeid en naar het bureau gebracht. De verdachte is aan zijn been behandeld. Ook het RIAGG zal de man nog onderzoeken.

In totaal liggen er acht aangiften tegen de verdachte. De politie onderzoekt de zaak nog.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen