Overslaan en naar de inhoud gaan

Stemmen tellen al volop aan de gang in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 17 maart 2021 - 13:57

Normaal gesproken zou woensdag pas gestemd kunnen worden voor een nieuwe Tweede Kamer. Maar vanwege corona zijn de stembussen maandag al open gegaan.

De stemmen die maandag en dinsdag zijn uitgebracht op het stembureau en de briefstemmen worden sinds woensdagochtend geteld.

"Normaal gesproken beginnen we pas om negen uur 's avonds, bij de sluiting van de stembureaus, met tellen", zegt Liesbeth Houben, hoofd van het stemdistrict Maastricht. "Maar dit jaar zijn er natuurlijk een deel van de stemmen eerder binnen."

De gemeente Maastricht telt circa 89.000 kiesgerechtigden. "Vanochtend waren er ongeveer al 14.000 stemmen uitgebracht", vertelt Houben "Dat zijn briefstemmen en vroegstemmers, kiezers die dinsdag of maandag hun stem hebben uitgebracht in een van de twintig stembureaus."

Lees ook: 444 Maastrichtse poststemmen toch geldig verklaard

Uitslag
Wat dit betekent voor de voorlopige uitslag, nu dat een gedeelte van de stemmen al voor negen uur 's avonds is geteld, is onbekend. "We verwachten dat hier in Maastricht de eerste voorlopige uitslag rond kwart over tien, half elf bekend zal worden", stelt Houben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen