Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Stemcoalities niet van invloed op LVK-winst'

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 17:07

De organisatie van het LVK stelt dat vemeende stemcoalities en 'sms-bommen' niet van invloed zijn geweest op het verloop van de finale.

"We hebben op liedjesniveau alle stemmen onderzocht en er heeft niemand voordeel bij gehad", verklaart Ron Aspers tegenover L1.

Stemcodes
Er zijn bij het LVK diverse jury's, waaronder ook het publiek. Fans kunnen via sms stemmen. Een bericht moet drie stemcodes bevatten, anders is de stem ongeldig. De afgelopen week ontstond er commotie omdat diverse artiesten zogenoemde stemcoalities vormden. Drie artiesten pakten zich samen en riepen vervolgens hun achterban op om op hun liedjes te stemmen. Daarnaast ging het gerucht dat deelnemers zogenoemde 'sms-bommen' inkochten: daarbij wordt tegen betaling een groot aantal sms-berichten gestuurd door een computer.

Vergrootglas
De organisatie heeft de deelnemers die openlijk beticht werden van de onsportieve handelwijzen direct aangesproken. Zij hebben daarop te horen gekregen dat hun liedjes onder een vergrootglas zouden liggen. Alhoewel er volgens de organisatie geen zichtbaar voordeel is gehaald, overweegt de Stichting LVK om het stemreglement volgend jaar aan te passen. Aspers: "We gaan de editie binnenkort evalueren en als er redenen zijn om het reglement te wijzigen zullen we dat zeker doen."

De winst van Spik en Span uit Susteren is volgens de organisatie zonder enige twijfel terecht.

Lees ook: Spik & Span wint LVK voor derde keer

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen