Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Stemcoalities niet van invloed op LVK-winst'

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 17:07

De organisatie van het LVK stelt dat vemeende stemcoalities en 'sms-bommen' niet van invloed zijn geweest op het verloop van de finale.

"We hebben op liedjesniveau alle stemmen onderzocht en er heeft niemand voordeel bij gehad", verklaart Ron Aspers tegenover L1.

Stemcodes
Er zijn bij het LVK diverse jury's, waaronder ook het publiek. Fans kunnen via sms stemmen. Een bericht moet drie stemcodes bevatten, anders is de stem ongeldig. De afgelopen week ontstond er commotie omdat diverse artiesten zogenoemde stemcoalities vormden. Drie artiesten pakten zich samen en riepen vervolgens hun achterban op om op hun liedjes te stemmen. Daarnaast ging het gerucht dat deelnemers zogenoemde 'sms-bommen' inkochten: daarbij wordt tegen betaling een groot aantal sms-berichten gestuurd door een computer.

Vergrootglas
De organisatie heeft de deelnemers die openlijk beticht werden van de onsportieve handelwijzen direct aangesproken. Zij hebben daarop te horen gekregen dat hun liedjes onder een vergrootglas zouden liggen. Alhoewel er volgens de organisatie geen zichtbaar voordeel is gehaald, overweegt de Stichting LVK om het stemreglement volgend jaar aan te passen. Aspers: "We gaan de editie binnenkort evalueren en als er redenen zijn om het reglement te wijzigen zullen we dat zeker doen."

De winst van Spik en Span uit Susteren is volgens de organisatie zonder enige twijfel terecht.

Lees ook: Spik & Span wint LVK voor derde keer

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen