Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Stemcoalities niet van invloed op LVK-winst'

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 17:07

De organisatie van het LVK stelt dat vemeende stemcoalities en 'sms-bommen' niet van invloed zijn geweest op het verloop van de finale.

"We hebben op liedjesniveau alle stemmen onderzocht en er heeft niemand voordeel bij gehad", verklaart Ron Aspers tegenover L1.

Stemcodes
Er zijn bij het LVK diverse jury's, waaronder ook het publiek. Fans kunnen via sms stemmen. Een bericht moet drie stemcodes bevatten, anders is de stem ongeldig. De afgelopen week ontstond er commotie omdat diverse artiesten zogenoemde stemcoalities vormden. Drie artiesten pakten zich samen en riepen vervolgens hun achterban op om op hun liedjes te stemmen. Daarnaast ging het gerucht dat deelnemers zogenoemde 'sms-bommen' inkochten: daarbij wordt tegen betaling een groot aantal sms-berichten gestuurd door een computer.

Vergrootglas
De organisatie heeft de deelnemers die openlijk beticht werden van de onsportieve handelwijzen direct aangesproken. Zij hebben daarop te horen gekregen dat hun liedjes onder een vergrootglas zouden liggen. Alhoewel er volgens de organisatie geen zichtbaar voordeel is gehaald, overweegt de Stichting LVK om het stemreglement volgend jaar aan te passen. Aspers: "We gaan de editie binnenkort evalueren en als er redenen zijn om het reglement te wijzigen zullen we dat zeker doen."

De winst van Spik en Span uit Susteren is volgens de organisatie zonder enige twijfel terecht.

Lees ook: Spik & Span wint LVK voor derde keer

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen