Overslaan en naar de inhoud gaan

Stella Maris College: 'We werken hard aan verbetering'

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 16:24

Het Stella Maris College in Meerssen, dat vrijdag door de Onderwijsinspectie werd betiteld als een zeer zwakke school als het gaat om het havoniveau, is volop bezig aan een herstelproces.

Regiodirecteur Zuid-West Limburg van het LVO John Hausmans laat aan L1 weten dat de school de kwalificatie zeer zwak voor de havo en onvoldoende voor het vwo had zien aankomen.

"Het is een slag in het gezicht van alle mensen die hier dagelijks hun werk doen en het is ook vreselijk voor de leerlingen die hier onderwijs krijgen", zegt Hausmans. "Omdat we het hadden zien aankomen zijn wij ook al gestart met een aantal verbeteracties. We hebben een herstelplan opgesteld met een elf acties die moeten zorgen dat het komende jaar. Stella Maris wordt weer de school wordt die het altijd geweest is."

Lees ook: Inspectie: 'Stella Maris zeer zwakke school'

Video: L1

Verwaarlozing
Hausmans erkent dat de school een aantal zaken heeft verwaarloosd. "Er zijn zaken enigszins in het slop geraakt, zaken rondom onderwijstijd, didactisch handelen, het inspelen op verschillen van leerlingen en het ervoor zorgen dat leerlingen op de plek terecht komen waar ze thuis horen."

Lees ook: Stella Maris draait onderwijsvernieuwing stap terug

Angstcultuur
Volgens het rapport van de Inspectie kampt de school met veel uitval van leraren als gevolg van een angstcultuur die heerst in de school. Volgens Hausmans heeft deze angstcultuur met name te maken met aanspreekcultuur. "Deze aanspreekcultuur zou op deze school wat steviger ontwikkeld moeten worden. Het bestuur heeft dat ook wel gedaan door een interim-schoolleider hier neer te zetten voor het komende jaar die met name op dit aspect gaat interveniëren."

Lees ook: Stella Maris schaft onderwijsvernieuwing bovenbouw af

Verbetering
De school staat het komend jaar onder verzwaard toezicht van de Inspectie en zal dus alle zeilen moeten bijzetten om verbeteringen in gang te zetten. "We zullen voor die leerlingen waar hiaten zijn extra programma’s inrichten en tijd beschikbaar maken zodat ze er wat meer aan kunnen werken", zegt Hausmans. "Naast de begeleiding van de leerlingen, zal de school ook werken aan het verbeteren van de leskwaliteit en het handelen van de docenten, zowel binnen Gepersonaliseerd Leren (GPL), als binnen het reguliere onderwijs. Het vernieuwde onderwijssysteem GPL, heeft de school al eerder deze maand teruggedraaid en deels afgeschaft.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen