Overslaan en naar de inhoud gaan

Stella Maris College verbeterd, maar nog onvoldoende

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 14:59

Het Stella Maris College in Meerssen is het afgelopen jaar verbeterd, maar het niveau van de havo- en vwo-afdelingen is nog steeds onvoldoende.

Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. In 2019 kreeg het Stella Maris College de kwalificatie 'zeer zwak'. Daarom vond er afgelopen jaar een herstelonderzoek plaats.

Lees ook: Inspectie: 'Stella Maris College zeer zwakke school'

Ontwikkeling
Volgens de onderwijsinspectie moet Stella Maris zich nog op een aantal punten verbeteren om een voldoende te halen. Zo kunnen de ontwikkeling en begeleiding van leerlingen op zowel havo- als vwo-niveau nog verbeteren. Volgens de inspectie wordt informatie op verschillende plekken verzameld, waardoor het niet duidelijk is welke leerlingen hulp nodig hebben en welke aanpak daarbij past.

Kwaliteitszorg
Daarnaast is de kwaliteitszorg van de school nog onvoldoende. Met kwaliteitszorg wordt het evalueren en verbeteren van het onderwijsproces en de onderwijsresultaten bedoeld. Dit moet volgens de inspectie vaker gebeuren waardoor de school de onderwijsresultaten structureel kan verbeteren. Tot slot moet er in de klassen beter gelet worden op onderlinge verschillen tussen leerlingen. Hiervoor krijgt Stella Maris een herstelopdracht.

Verbeteringen
Behalve kritiekpunten ziet de inspectie ook verbeteringen. Leerlingen leren voldoende in de lessen die worden gegeven. Zo zijn de lessen gestructureerd en is de uitleg duidelijk. Ook de 'wij-zij'-cultuur lijkt van de baan. Eerder waren er kampen binnen de school en nu trekt iedereen gezamenlijk op, schrijft de inspectie. De schoolleiding is daarnaast ook duidelijker richting medewerkers; ze worden duidelijk en op tijd geïnformeerd. Wel zijn ouders nog ontevreden. Zij vinden dat ze te weinig of te laat informatie krijgen.

Reactie
In een reactie op het rapport laten het bestuur van de stichting LVO, de overkoepelende organisatie van het Limburgs Voortgezet Onderwijs, en de directie van het Stella Maris College weten zich 'te herkennen in het rapport'. "Het doet deugd te lezen dat de veranderende cultuur, waarin leraren, schoolleiding en bestuur gezamenlijk optrekken in het verbeteren van zaken, door de Inspectie van het Onderwijs wordt herkend." Verder laten stichting en school weten dat de adviezen in het rapport ter harte worden genomen en worden de stappen wat betreft de kwaliteitsontwikkeling 'met vertrouwen tegemoet gezien'.

Herstelonderzoek
De Inspectie van het Onderwijs doet uiterlijk in september van dit jaar weer een herstelonderzoek om te kijken of er iets met de verbeterpunten is gedaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen