Overslaan en naar de inhoud gaan

Stel wint 500.000 euro in Staatsloterij: van hemel naar hel

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 6:33

Geld maakt niet altijd gelukkig, vraag dat maar aan Frank T. uit Heythuysen. Hij won samen met zijn partner een half miljoen in de Staatsloterij, waarna de hel losbarstte.

Als Frank T. en zijn vriendin in juli 2012 weer enigszins op aarde zijn geland na de euforie over het winnen van vijf ton in de Staatsloterij, zijn de twee het snel met elkaar eens. Het is gewoon het verstandigste, het veiligste om tegen niemand iets te zeggen over het lot dat het stel uit Heythuysen zo gunstig gezind is geweest.

Dure spullen
Zwijgen dus, maar intussen natuurlijk wel volop genieten van het succes door bijvoorbeeld de aanschaf van dure goederen. Het is, zo bleek donderdag voor de rechtbank in Roermond, maar zeer de vraag of dat laatste inderdaad geen kwaad kon, zoals T. en zijn partner destijds veronderstelden.

Rolex en Mercedes
Na de hemel volgt namelijk de regelrechte hel, waarin een overval, intimidaties en afpersingen elkaar opvolgen. Tussen augustus 2013 en mei 2014 moet het stel door dergelijke praktijken veel afstaan: een bedrag van 130.000 euro, sieraden, een boot, een Rolex en een Mercedes.

Wonen in hotels
Ook hun bewegingsvrijheid is in het geding: de twee worden door de politie, die de situatie levensbedreigend vindt, zwaar beschermd en wonen in hotels. T. breekt zich tot op de dag van vandaag het hoofd over hoe het toch kan dat hij en z’n vriendin ondanks hun zwijgen zo in de penarie zijn beland. Hoe wist motorclub Satudarah - want die wordt door hem verantwoordelijk gehouden voor alle ellende - van zijn plots zwaar verbeterde financiële situatie?

Schietpartij
Had het op één of andere manier misschien iets te maken met de criminele milieus waarin hij zelf ook geen onbekende is? Het blijft gissen voor hem, maar T. kan dat sinds donderdag in elk geval weer in vrijheid doen. Sinds 8 november vorig jaar zat hij te piekeren in de gevangenis, waar hij was beland nadat hij vanuit zijn huis op een auto had geschoten. Uit pure angst, stelt T.: één van de inzittenden stond op straat met een kalasjnikov.

Celstraf
De nachtmerrie van T. kon overigens wel eens in de gevangenis eindigen. Het Openbaar Ministerie vindt dat Frank T. zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag. Hij zou - en dat was ook zijn eerste verklaring - gericht op het voertuig hebben geschoten. Het OM eiste daarom donderdag vijftien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk.
Zijn advocaten vinden echter dat T. uit noodweer heeft gehandeld.

De uitspraak is over veertien dagen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Schietende winnaar van half miljoen euro niet gestraft
Mogelijke schietpartij in Heythuysen, daders op de vlucht
Bewoner opgepakt na schietpartij in Heythuysen
Eis 5,5 jaar cel voor overval Heythuysen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen