Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stel uit Stein slaat toe bij hardloopwedstrijd Schinnen

Geplaatst opzondag 19 oktober 2014 - 17:47

Het komt niet vaak voor dat vriend en vriendin samen een hardloopwedstrijd winnen. Het gebeurde zondag bij de eerste Alfatrail in Schinnen.

Het ‘koningskoppel’ zegevierde bij de lange trail over 27,5 kilometer. Bij de mannen won Luc van Es (2.03,16) met een gigantisch verschil van ruim twaalf minuten op Nick Bocken (2.15,41). En bij de dames won de vriendin van Van Es, Renée Vranken. Zij finishte na 2.28,16 voor Mildred Haans (2.30,22).

Samen trainen
“Toen ik hoorde dat Luc zo’n grote voorsprong had op de rest, was ik natuurlijk heel blij. Hij heeft niet meer zo veel tijd om te lopen, omdat hij nu de officiersopleiding doet. We trainen wel af en toe samen.” Bij Vranken ging het een stuk beter dan tijdens de Marathon van Meerssen, waar ze erg veel last had van kramp. “Ik heb lekker kunnen lopen en veel kunnen genieten van de afwisseling in het parcours en de leuke weggetjes.”

Mooi parcours
Van Es was erg tevreden met zijn prestatie. Hij was ook onder de indruk van het parcours. “Ik heb al eerder het rondje lopen met Patrick (Franken, red.), de organisator. Maar tijdens een wedstrijd is het altijd anders. Het stuk in het Danikerbos is misschien wel het zwaarste. Het stuk tussen de 18 en 23 kilometer is echt afzien. Constant hoogteverschillen, dus die cols liep ik op karakter.”

360 deelnemers
Organisator Franken kan terugkijken op een geslaagd evenement. “360 deelnemers voor een eerste editie is erg mooi. Er valt natuurlijk nog genoeg te verbeteren, maar dat is normaal. We gaan kijken wat er mogelijk is voor de volgende editie. Maar ik wil er wel voor zorgen dat het toch een vorm van intimiteit blijft houden. Misschien wordt vijfhonderd deelnemers wel het maximale.”

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Hardlopen: Wijmenga en Vranken oppermachtig in Catsop
Veldlopen Cross Hardlopen
Brons voor atlete Boonstra uit Molenhoek bij NK
Renée Vranken vierde op NK halve marathon
Veldlopen Cross Hardlopen
Marco Gielen uit Belfeld is Nederlands kampioen cross
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen