Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stel uit Stein slaat toe bij hardloopwedstrijd Schinnen

Geplaatst opzondag 19 oktober 2014 - 17:47

Het komt niet vaak voor dat vriend en vriendin samen een hardloopwedstrijd winnen. Het gebeurde zondag bij de eerste Alfatrail in Schinnen.

Het ‘koningskoppel’ zegevierde bij de lange trail over 27,5 kilometer. Bij de mannen won Luc van Es (2.03,16) met een gigantisch verschil van ruim twaalf minuten op Nick Bocken (2.15,41). En bij de dames won de vriendin van Van Es, Renée Vranken. Zij finishte na 2.28,16 voor Mildred Haans (2.30,22).

Samen trainen
“Toen ik hoorde dat Luc zo’n grote voorsprong had op de rest, was ik natuurlijk heel blij. Hij heeft niet meer zo veel tijd om te lopen, omdat hij nu de officiersopleiding doet. We trainen wel af en toe samen.” Bij Vranken ging het een stuk beter dan tijdens de Marathon van Meerssen, waar ze erg veel last had van kramp. “Ik heb lekker kunnen lopen en veel kunnen genieten van de afwisseling in het parcours en de leuke weggetjes.”

Mooi parcours
Van Es was erg tevreden met zijn prestatie. Hij was ook onder de indruk van het parcours. “Ik heb al eerder het rondje lopen met Patrick (Franken, red.), de organisator. Maar tijdens een wedstrijd is het altijd anders. Het stuk in het Danikerbos is misschien wel het zwaarste. Het stuk tussen de 18 en 23 kilometer is echt afzien. Constant hoogteverschillen, dus die cols liep ik op karakter.”

360 deelnemers
Organisator Franken kan terugkijken op een geslaagd evenement. “360 deelnemers voor een eerste editie is erg mooi. Er valt natuurlijk nog genoeg te verbeteren, maar dat is normaal. We gaan kijken wat er mogelijk is voor de volgende editie. Maar ik wil er wel voor zorgen dat het toch een vorm van intimiteit blijft houden. Misschien wordt vijfhonderd deelnemers wel het maximale.”

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Hardlopen: Wijmenga en Vranken oppermachtig in Catsop
Veldlopen Cross Hardlopen
Brons voor atlete Boonstra uit Molenhoek bij NK
Renée Vranken vierde op NK halve marathon
Veldlopen Cross Hardlopen
Marco Gielen uit Belfeld is Nederlands kampioen cross
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen