Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stel inning lokale belastingen voor ondernemers uit'

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 11:02

De fracties van de VVD in acht Limburgse gemeenteraden willen dat ondernemers uitstel krijgen van het betalen van lokale lasten.

De VVD-fracties denken ondernemers zo een steuntje in de rug geven, omdat velen van hen zwaar getroffen worden door de corona-crisis.

Aanslagen
Het gaat om aanslagen voor Onroerende Zaak Belasting (OZB), reclame-, precario- en toerismebelasting. Die zijn de afgelopen maand in de bus gevallen bij de ondernemers.

Handschoen
De VVD-fracties in Venlo, Sittard-Geleen, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Kerkrade, Voerendaal, Stein en Valkenburg aan de Geul zeggen "de handschoen te willen opnemen in deze zware tijden" om de ondernemers tegemoet te komen.

Helpen
"Het zou enorm helpen als ondernemers uitstel krijgen vanuit de gemeente van deze belastingen zodat deze geen hap nemen uit hun liquiditeit. Als overheid moeten we ons nu flexibel opstellen", zo schrijven de acht VVD-fracties in schriftelijke vragen. Zij vragen de colleges van B&W om snel duidelijkheid te geven. Ook wordt gevraagd welke andere mogelijkheden zij zien om ondernemers "in deze moeilijke tijden te ontzorgen".

Oproep
Ook de grootste partij in Valkenburg aan de Geul, Algemeen Belang, heeft een soortgelijke oproep gedaan. Zij vraagt aan het gemeentebestuur de inning van diverse belastingen voor horecabedrijven op te schorten zolang die zaken verplicht hun deuren moeten sluiten. Valkenburg telt als toeristische gemeente veel van dergelijke ondernemingen.

Waterschap
De VVD-fractie in het Algemeen Bestuur van het Waterschap Limburg dringt erop aan om de waterschapsbelasting voorlopig niet te innen voor bedrijven die het zwaar hebben door de corona-crisis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen