Overslaan en naar de inhoud gaan

Stekker uit Cultuurhuis in Venray

Geplaatst opvrijdag 28 november 2014 - 14:30

Er komt geen Cultuurhuis in Venray. Er is te weinig draagvlak om schouwburg, kunstencentrum en bibliotheek in één gebouw (schouwburg) onder te brengen.

Dat besluit nemen Burgemeester en Wethouders. Adviesbureau KplusV spreekt van ‘een gemiste kans’.

'Groot verschil van inzicht'
Wethouder Jan Loonen erkent dat de bundeling van culturele activiteiten kansen biedt. Struikelblok is dat een "groot verschil van inzicht" bestaat over de vorm: één gebouw met één organisatie. De schouwburg verzet zich hiertegen.

'Geen Cultuurhuis'
Bovendien heeft de meerderheid van de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling al te kennen gegeven dat ze een Cultuurhuis niet ziet zitten. De partijen zijn wel voorstander van samenwerking, maar dat hoeft niet per se onder één dak. Loonen: "Die opdracht voer ik uit."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Venray maakt vaart met verbouwing schouwburg
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Theaterstoelen uit Schouwburg Venray te koop
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen