Overslaan en naar de inhoud gaan

Steins lovend over Oranje na winst: 'Mogen heel trots zijn'

Geplaatst opwoensdag 19 januari 2022 - 6:31

Handballer Luc Steins kon na de krappe zege van Oranje in de laatste groepswedstrijd tegen Portugal (32-31), goed voor deelname aan de hoofdronde van het EK in Hongarije en Slowakije, zijn geluk niet op. "We mogen heel trots zijn op deze unieke prestatie", sprak de spelmaker uit Voerendaal glunderend bij de NOS.

"Ik heb ook gezegd tegen de jongens dat ze niet moeten vergeten om heel even te feesten."

Lees ook: Handballers bereiken hoofdronde EK na zege op Portugal

Nooit zo goed gespeeld
Nooit eerder behoorden de Nederlandse handballers bij de beste twaalf landen van Europa. "Hier hebben we jarenlang gezamenlijk keihard voor gewerkt", vervolgde Steins, die na afloop van het spannende duel met Portugal tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. "We hebben er met elkaar alles voor over gehad om dit mogelijk te maken. We knokken hard voor elkaar, we doen het als een team. Dit hebben we echt samen gedaan en dat geeft een geweldig gevoel."

Spelers besmet
Steins vergat in al zijn euforie zijn onfortuinlijke ploeggenoten niet die na een positieve coronatest bij het EK het duel met Portugal moesten overslaan. Tijdens de testronde op maandag kwamen er positieve uitslagen voor de internationals Robin Schoenaker, Jeffrey Boomhouwer en Florent Bourget. Het drietal vertoont geen symptomen van ziekte, maar is volgens de regels wel in isolatie geplaatst.

Team bedanken
"Ik wil de jongens die nu op hun kamer zitten graag nog even bedanken. Ze horen er zeker bij. We hebben de hele dag aan hen gedacht. Ik hoop dat sommige jongens alsnog kunnen aansluiten, want die hebben ook alle stappen met ons doorlopen en verdienen het om dit mee te maken. Hopelijk kunnen ze in de komende vier duels weer aansluiten bij ons."

Wedstrijd tegen Frankrijk
Olympisch kampioen Frankrijk is de eerstvolgende tegenstander van Oranje. Die wedstrijd in de hoofdronde is donderdag in Boedapest. De andere landen die Nederland treft zijn titelverdediger Denemarken, Kroatiƫ en Montenegro. De eerste twee van deze poule plaatsen zich voor de halve finales.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen