Overslaan en naar de inhoud gaan

Steins hoopt op stunt op EK

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 11:37

Het Nederlands handbalteam treft deze maand op het Europees kampioenschap zware tegenstanders.

"Het is duidelijk dat we niet tot de favorieten horen, maar ik ben ervan overtuigd dat wij kunnen presteren tegen deze toplanden. Als wij een hele wedstrijd ons beste spel kunnen vasthouden, is een stunt mogelijk", zegt international Luc Steins.

Vrouwen wereldkampioen
De 24-jarige Limburger, de laatste jaren gerijpt in de Franse competitie, wil dolgraag bewijzen dat het Nederlandse mannenhandbal ook wat voorstelt. "Ik kijk met enige jaloezie naar de vrouwen, die al jaren wereldtop zijn en nu zelfs wereldkampioen zijn geworden. Wij zijn nog niet zover, zetten nu pas onze eerste stap door mee te doen aan het EK.

Spanje en Duitsland
De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson treft in de groepsfase meteen Spanje en Duitsland, de kampioenen van respectievelijk 2018 en 2016.

24 deelnemers
Het toernooi zal worden gespeeld van 9 januari tot in met 26 januari in Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. Dit is tevens het eerste toernooi waaraan 24 landen meedoen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen