Overslaan en naar de inhoud gaan

Steinerbos heeft extra krediet nodig

Geplaatst opzaterdag 21 november 2015 - 8:31

Steinerbos dreigt in acute betalingsproblemen te komen.

De besloten vennootschap die het recreatiepark en het nieuwe zwembad exploiteert heeft snel aanvullend krediet nodig om salarissen en rekeningen te kunnen betalen. Directeur Michel Leinders heeft dit het college van de gemeente Stein afgelopen dinsdag laten weten.

Tekorten aanvullen
Als enige aandeelhouder is de gemeente door de exploitatieovereenkomst gehouden tekorten aan te vullen. Dat gebeurt formeel in de vorm van een lening, maar is feitelijk een aanvulling op het jaarlijkse tekort van 980.000 euro dat de raad formeel als maximum heeft gesteld.

Extra vergadering
De aanvraag voor de lening is woensdag schriftelijk gedaan en de raad moet binnen vier weken goedkeuring geven. Om dit in de laatste raadsvergadering van dit jaar (3 december) te kunnen doen hebben B en W een extra commissievergadering middelen en bestuurlijke zaken belegd. Al eerder liet Leinders weten dat het reguliere tekort in 2015 met 350.000 euro zou worden overschreden. Daarvan wordt 120.000 euro als incidenteel beschouwd.

Hoe groot de nu gevraagde lening is, maakt het college dinsdag na interne beraadslaging bekend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog enkel vragen over Steinerbos
Stein schorst de baas van het Steinerbos
Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim
Personeel Steinerbos teleurgesteld over vertrek directeur
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen