Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein wil brasserie kopen voordat motorclubs het doen

Geplaatst opzaterdag 28 november 2015 - 7:25

De gemeente Stein wil de brasserie van Steinerbos voor 205.000 euro terugkopen. Dit om te voorkomen dat het horecapand in handen komt van motorbendes.

Dat heeft de burgemeester van Stein Marion Leurs-Mordang donderdagavond tijdens een extra commissievergadering over de terugverwerving van de brasserie van Steinerbos gezegd.

Motorclubs
"Wanneer het pand in handen is van een motorbende, is handhaving moeilijk hebben we gezien bij buurgemeenten", zei de burgemeester. "En gezien de ligging van het pand willen we daar ontwikkelingen met outlaw motor gangs voorkomen."

Terugkopen
Hoewel er meer wettelijke instrumenten zijn om dit te voorkomen, is het Steinse college van mening dat het terug kopen van het karakteristieke pand de meest geschikte mogelijkheid is. Donderdagavond bleek er bij de commissie brede steun te zijn voor de aankoop van het horecapand.

Failliet
De eigenaar van de brasserie Steinerbos, Jan Jilderda, is onlangs failliet verklaard door de rechtbank in Roermond. Dit gebeurde op verzoek van de gemeente Stein. De gemeente wil het pand nu terugkopen van de curator. De gemeenteraad van Stein buigt zich op 3 december over de aankoop.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester van Stein woont nog steeds buiten gemeente
Sanering vijvers Stein na wapenvondst kost 2,2 ton
Raadsleden Stein bedreigd om plan opvang vluchtelingen
Burgemeester Stein eist excuses na akkefietje gemeenteraad
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen