Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein wil brasserie kopen voordat motorclubs het doen

Geplaatst opzaterdag 28 november 2015 - 7:25

De gemeente Stein wil de brasserie van Steinerbos voor 205.000 euro terugkopen. Dit om te voorkomen dat het horecapand in handen komt van motorbendes.

Dat heeft de burgemeester van Stein Marion Leurs-Mordang donderdagavond tijdens een extra commissievergadering over de terugverwerving van de brasserie van Steinerbos gezegd.

Motorclubs
"Wanneer het pand in handen is van een motorbende, is handhaving moeilijk hebben we gezien bij buurgemeenten", zei de burgemeester. "En gezien de ligging van het pand willen we daar ontwikkelingen met outlaw motor gangs voorkomen."

Terugkopen
Hoewel er meer wettelijke instrumenten zijn om dit te voorkomen, is het Steinse college van mening dat het terug kopen van het karakteristieke pand de meest geschikte mogelijkheid is. Donderdagavond bleek er bij de commissie brede steun te zijn voor de aankoop van het horecapand.

Failliet
De eigenaar van de brasserie Steinerbos, Jan Jilderda, is onlangs failliet verklaard door de rechtbank in Roermond. Dit gebeurde op verzoek van de gemeente Stein. De gemeente wil het pand nu terugkopen van de curator. De gemeenteraad van Stein buigt zich op 3 december over de aankoop.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester van Stein woont nog steeds buiten gemeente
Sanering vijvers Stein na wapenvondst kost 2,2 ton
Raadsleden Stein bedreigd om plan opvang vluchtelingen
Burgemeester Stein eist excuses na akkefietje gemeenteraad
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen