Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein wil brasserie kopen voordat motorclubs het doen

Geplaatst opzaterdag 28 november 2015 - 7:25

De gemeente Stein wil de brasserie van Steinerbos voor 205.000 euro terugkopen. Dit om te voorkomen dat het horecapand in handen komt van motorbendes.

Dat heeft de burgemeester van Stein Marion Leurs-Mordang donderdagavond tijdens een extra commissievergadering over de terugverwerving van de brasserie van Steinerbos gezegd.

Motorclubs
"Wanneer het pand in handen is van een motorbende, is handhaving moeilijk hebben we gezien bij buurgemeenten", zei de burgemeester. "En gezien de ligging van het pand willen we daar ontwikkelingen met outlaw motor gangs voorkomen."

Terugkopen
Hoewel er meer wettelijke instrumenten zijn om dit te voorkomen, is het Steinse college van mening dat het terug kopen van het karakteristieke pand de meest geschikte mogelijkheid is. Donderdagavond bleek er bij de commissie brede steun te zijn voor de aankoop van het horecapand.

Failliet
De eigenaar van de brasserie Steinerbos, Jan Jilderda, is onlangs failliet verklaard door de rechtbank in Roermond. Dit gebeurde op verzoek van de gemeente Stein. De gemeente wil het pand nu terugkopen van de curator. De gemeenteraad van Stein buigt zich op 3 december over de aankoop.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester van Stein woont nog steeds buiten gemeente
Sanering vijvers Stein na wapenvondst kost 2,2 ton
Raadsleden Stein bedreigd om plan opvang vluchtelingen
Burgemeester Stein eist excuses na akkefietje gemeenteraad
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen