Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein stevent af op coalitie van vier partijen

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 22:25

Stein stevent af op een coalitie van de lokale partijen DOS (Democratisch Onafhankelijken Stein) en Steins Belang met CDA en VVD.

De partij CMB (Communiceren met Burgers) is afgehaakt.

Niet mee te praten
Volgens informateur en fractievoorzitter Peter Claessen van DOS waren met CMB geen harde afspraken te maken over belangrijke onderwerpen als de toekomst van het Steinerbos en het al dan niet bouwen van woningen in het gebied Bramert-Noord in Urmond. "CMB wilde daar vrije kwesties van maken. Wij waren voor afspraken omdat dat anders altijd tot trammelant leidt", aldus Claessen.

Achter de rug
Hij zegt verder dat zijn partij ook niet verder wilde praten met
CMB omdat die achter de rug van DOS om zouden hebben geprobeerd zelf een coalitie te vormen, zonder DOS. Vandaar dat DOS, dat met acht zetels verreweg de grootste partij is, nu verder praat met CDA, VVD en Steins Belang.

Samen zijn die partijen goed voor 13 van de 21 zetels. CDA en Steins Belang hebben ieder twee zetels, de VVD eentje.

Volgende week woensdag zitten de vier partijen weer bij elkaar om afspraken te maken over de verdere gang van zaken.

Optimistisch
Claessen is in ieder geval optimistisch. "Programmatisch liggen wij dichtbij elkaar. Alleen over het Steinerbos zitten we nog niet helemaal op één lijn", zo zegt hij. DOS, CDA en Steins Belang vormden in de afgelopen periode sinds oktober 2016 de coalitie, na de val van de vorige coalitie van DOS, CMB en CDA.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen