Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein neemt met kaarsjes afstand van rellen

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 13:15

Inwoners van Stein gaan woensdagavond voor hun deur staan met een kaarsje. De gemeente omarmt het burgerinitiatief.

Het is een symbolisch gebaar vanuit inwoners van Stein, om een positief steentje bij te dragen aan een gevoel van warmte en saamhorigheid. "Een warm signaal naar onze hulpverleners", zegt een woordvoerster van de gemeente Stein.

Avondklokrellen
Stein was zaterdag en zondag toneel van avondklokrellen. Zaterdag leidde dat tot meerdere aanhoudingen.

Lees ook: Grote groep in Stein negeert avondklok: 14 aanhoudingen

Momentje
De boodschap van saamhorigheid is niet direct gelinkt aan de rellen in Stein, zegt de woordvoerster. "Het gaat meer om een momentje om je te realiseren dat het gros van de mensen staat voor warmte en saamhorigheid." Ze voegt toe dat het niet de bedoeling is om een tegenstelling te creëren tussen voor- en tegenstanders van de coronamaatregelen, waaronder de avondklok.

Gevoel
"Proberen om het gevoel zoals dat er aan het begin van de coronacrisis was terug te krijgen." In de eerste maanden van de coronapandemie werd er onder meer geapplaudisseerd voor zorgverleners in ziekenhuizen.

Gemeentehuis
Burgemeester Marion Leurs-Mordang doet aan de lichtjesactie mee. “Zij gaat voor het gemeentehuis staan, het huis van de burgers.” De actie begint om 19:00 uur.

Lampje
Wie ook meedoet is Lieke Schmeitz. "Ik ga met een lampje op mijn balkon staan", zegt ze. Ze wil er positiviteit mee uitstralen. "Je mag het oneens zijn met de maatregelen en ertegen demonstreren, maar als je daarnaast de boel gaat plunderen en kort en klein gaat slaan, heeft dat niks meer met demonstreren te maken", licht ze toe. "Iedereen heeft het zwaar met de coronamaatregelen. Maar we moeten het er toch nog maar even mee doen", vult ze aan. "Samen de schouders eronder, dat wil ik laten zien."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen