Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein is klaar met hertellen stemmen, uitslag hetzelfde

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 11:30

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Stein blijft ongewijzigd.

Er werd besloten tot een hertelling van de stemmen na een verzoek van de lokale partij CMB, omdat een restzetel vanwege een minimaal aantal extra stemmen naar de PvdA ging. Het zou gaan om een verschil van twee stemmen.

Lees ook: DOS wint zetel en verstevigt positie in Stein

Goed geteld
Uit de hertelling blijkt dat er al direct goed is geteld. De hertelling heeft namelijk niet geleid tot een wijziging in de verdeling van de zetels, schrijft de gemeente op haar website.

Meerdere plekken
In meerdere plekken ontstond discussie over de uitslag van de verkiezingen. In vier gemeenten werd daarom een hertelling aangekondigd.

Lees ook: Vier gemeenten gaan stemmen hertellen

In Beek werd de uitslag van de hertelling vrijdagmiddag al bekend. Ook hier bleek de zetelverdeling niet gewijzigd. In Venray en Maastricht wordt de uitslag van de hertelling begin komende week bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen