Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein helpt jonge aanplant met waterzakken

Geplaatst opmaandag 29 maart 2021 - 19:14

De gemeente Stein is een proef gestart om jonge bomen meer kans te geven om te overleven.

De jonge aanplant krijgt op een nieuwe manier water, waarmee de gemeente hoopt het groen een grotere overlevingskans te geven.

Waterzakken
Een grote watertank rijdt momenteel rond om waterzakken te vullen die zijn bevestigd aan de bomen. Het water, 75 liter per zak, komt via de zak direct bij de wortels terecht. Behalve de waterzak krijgen de bomen jute om de stam en een slang om de luchthuishouding te regelen. De proef is gestart omdat door steeds langere droge en warme periodes de jong aangeplante bomen het moeilijk hebben.

Dood
Het komt volgens Guus Kreutzer van de gemeente Stein te vaak voor dat jong aangeplante bomen het eerste jaar niet halen. "Van de 60 nieuw geplante bomen zouden er normaalgesproken twaalf doodgaan. Met deze nieuwe manier hopen we dat er nog maar een stuk of zes bomen afsterven."

Gezond
De gemeente Stein is niet de eerste die met dit systeem werkt, maar kijkt wel naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de bomen gezond kunnen blijven. De proef met de zestig bomen duurt tot eind dit jaar, daarna kijkt de gemeente of ze door gaan met deze manier van boomverzorging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen