Overslaan en naar de inhoud gaan

Stein helpt jonge aanplant met waterzakken

Geplaatst opmaandag 29 maart 2021 - 19:14

De gemeente Stein is een proef gestart om jonge bomen meer kans te geven om te overleven.

De jonge aanplant krijgt op een nieuwe manier water, waarmee de gemeente hoopt het groen een grotere overlevingskans te geven.

Waterzakken
Een grote watertank rijdt momenteel rond om waterzakken te vullen die zijn bevestigd aan de bomen. Het water, 75 liter per zak, komt via de zak direct bij de wortels terecht. Behalve de waterzak krijgen de bomen jute om de stam en een slang om de luchthuishouding te regelen. De proef is gestart omdat door steeds langere droge en warme periodes de jong aangeplante bomen het moeilijk hebben.

Dood
Het komt volgens Guus Kreutzer van de gemeente Stein te vaak voor dat jong aangeplante bomen het eerste jaar niet halen. "Van de 60 nieuw geplante bomen zouden er normaalgesproken twaalf doodgaan. Met deze nieuwe manier hopen we dat er nog maar een stuk of zes bomen afsterven."

Gezond
De gemeente Stein is niet de eerste die met dit systeem werkt, maar kijkt wel naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de bomen gezond kunnen blijven. De proef met de zestig bomen duurt tot eind dit jaar, daarna kijkt de gemeente of ze door gaan met deze manier van boomverzorging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen