Overslaan en naar de inhoud gaan

Stefano Marzo tweede aanwinst Roda JC

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 16:23

Verdediger Stefano Marzo is dinsdag gepresenteerd bij Roda JC Kerkrade. De 29-jarige Belg is na Thijmen Goppel de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Marzo, met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader, komt over van het Belgische KSC Lokeren, dat in april failliet werd verklaard. De Belg tekent voor twee jaar in Kerkrade.

PSV
Marzo is geen onbekende in het Nederlandse voetbal. Zo doorliep hij de jeugdopleiding van PSV en debuteerde hij onder toenmalig trainer Fred Rutten in het eerste team tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Rapid Boekarest. Van 2013 tot en met 2017 kwam hij uit voor SC Heerenveen in de eredivisie. Marzo maakte daar kennis met Jurgen Streppel die in het seizoen 2016-2017 trainer was van SC Heerenveen. De twee worden nu herenigd bij Roda JC.

Lokeren
De overstap naar Lokeren na zijn periode bij Heerenveen was geen gelukkige. Hij speelde er drie jaar, maar maakte veel mee. "Failliet gegaan, gedegradeerd en een trainer die in de gevangenis is beland. Het is ongelooflijk wat ik allemaal heb meegemaakt. Vanaf januari dit jaar kregen we al niet meer betaald."

Opluchting
Marzo ziet zijn avontuur bij Roda JC als een frisse start. Hij is hongerig naar wedstrijden en hoopt de turbulente periode bij Lokeren achter zich te laten. "Ik ben heel erg blij dat ik weg ben. Ik ben opgelucht dat ik in Nederland aan de slag kan." Marzo is van nature een rechtsback maar kan ook centraal of linksachter spelen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen