Overslaan en naar de inhoud gaan

Stefano Marzo tweede aanwinst Roda JC

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 16:23

Verdediger Stefano Marzo is dinsdag gepresenteerd bij Roda JC Kerkrade. De 29-jarige Belg is na Thijmen Goppel de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Marzo, met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader, komt over van het Belgische KSC Lokeren, dat in april failliet werd verklaard. De Belg tekent voor twee jaar in Kerkrade.

PSV
Marzo is geen onbekende in het Nederlandse voetbal. Zo doorliep hij de jeugdopleiding van PSV en debuteerde hij onder toenmalig trainer Fred Rutten in het eerste team tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Rapid Boekarest. Van 2013 tot en met 2017 kwam hij uit voor SC Heerenveen in de eredivisie. Marzo maakte daar kennis met Jurgen Streppel die in het seizoen 2016-2017 trainer was van SC Heerenveen. De twee worden nu herenigd bij Roda JC.

Lokeren
De overstap naar Lokeren na zijn periode bij Heerenveen was geen gelukkige. Hij speelde er drie jaar, maar maakte veel mee. "Failliet gegaan, gedegradeerd en een trainer die in de gevangenis is beland. Het is ongelooflijk wat ik allemaal heb meegemaakt. Vanaf januari dit jaar kregen we al niet meer betaald."

Opluchting
Marzo ziet zijn avontuur bij Roda JC als een frisse start. Hij is hongerig naar wedstrijden en hoopt de turbulente periode bij Lokeren achter zich te laten. "Ik ben heel erg blij dat ik weg ben. Ik ben opgelucht dat ik in Nederland aan de slag kan." Marzo is van nature een rechtsback maar kan ook centraal of linksachter spelen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen