Overslaan en naar de inhoud gaan

Stefano Marzo tweede aanwinst Roda JC

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 16:23

Verdediger Stefano Marzo is dinsdag gepresenteerd bij Roda JC Kerkrade. De 29-jarige Belg is na Thijmen Goppel de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Marzo, met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader, komt over van het Belgische KSC Lokeren, dat in april failliet werd verklaard. De Belg tekent voor twee jaar in Kerkrade.

PSV
Marzo is geen onbekende in het Nederlandse voetbal. Zo doorliep hij de jeugdopleiding van PSV en debuteerde hij onder toenmalig trainer Fred Rutten in het eerste team tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Rapid Boekarest. Van 2013 tot en met 2017 kwam hij uit voor SC Heerenveen in de eredivisie. Marzo maakte daar kennis met Jurgen Streppel die in het seizoen 2016-2017 trainer was van SC Heerenveen. De twee worden nu herenigd bij Roda JC.

Lokeren
De overstap naar Lokeren na zijn periode bij Heerenveen was geen gelukkige. Hij speelde er drie jaar, maar maakte veel mee. "Failliet gegaan, gedegradeerd en een trainer die in de gevangenis is beland. Het is ongelooflijk wat ik allemaal heb meegemaakt. Vanaf januari dit jaar kregen we al niet meer betaald."

Opluchting
Marzo ziet zijn avontuur bij Roda JC als een frisse start. Hij is hongerig naar wedstrijden en hoopt de turbulente periode bij Lokeren achter zich te laten. "Ik ben heel erg blij dat ik weg ben. Ik ben opgelucht dat ik in Nederland aan de slag kan." Marzo is van nature een rechtsback maar kan ook centraal of linksachter spelen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen