Overslaan en naar de inhoud gaan

Stef Classens zingt klassieker Hald Mich 's Vas in Engels

Geplaatst opmaandag 5 oktober 2020 - 21:25

Ooit de klassieker Hald Mich 's Vas van Neet Oét Lottum in het Engels gehoord? Stef Classens uit Veulen ging ervoor en maakte een Engelstalige uitvoering van het liedje.

Classens – beter bekend als zanger, singer-songwriter en finalist van The Voice of Holland – plaatste de hertaling zondag op Facebook. De 27-jarige zanger, die in Amsterdam woont, wilde even terug naar zijn roots, schrijft hij bij zijn video.

Boodschap van een liedje
"Ik ben een geboren Limburger en wilde mezelf op een creatieve manier uitdagen, vooral in deze coronatijd. De boodschap van een nummer is heel belangrijk en toen kwam ik op Hald Mich 's Vas. Dit liedje is zo mooi en mensen kennen het nummer uit de Top 2000", zegt Classens.

Buitenland
Na het plaatsen van de video op social media stroomden lovende reacties binnen. Classens had niet gedacht dat deze versie zou aanslaan bij het publiek. "Super lieve berichten heb ik ontvangen, ook van Frans Pollux en Lex Uiting. Zelfs mijn volgers uit het buitenland vinden deze hertaling fantastisch. Hoe mooi is dat!"

Samenwerking met Frans Pollux?
Het nummer is geschreven door Frans Pollux, ook hij deelde de video op zijn Facebookaccount. 'Vette shit man! Te gek, Stef!', schrijft Pollux goedkeurend. Op de vraag of Classens en Pollux gaan samenwerken om een 'nieuw' Hald Mich 's Vas uit te brengen, kan Classens nog geen antwoord geven. "Ik sta hier zeker voor open. Lijkt me fantastisch! Twee Limburgse artiesten die het prachtige nummer nieuw leven inblazen", zegt Classens lachend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen