Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Steekpartij na André Hazes-ruzie: celstraf en tbs geëist

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 14:45

Als het aan justitie ligt, krijgt de 22-jarige Julien T. twee jaar celstraf en tbs met verzorging. Hij wordt verdacht van een steekpartij, afgelopen voorjaar in Amstenrade.

De twintiger bewerkte toen een leeftijdsgenoot meerdere malen met een mes.

Bloed op handen
Voor de rechtbank in Maastricht gaf Julien toe dat hij het slachtoffer op 1 juni heeft neergestoken, maar dat hij zich de details zich niet meer kan herinneren vanwege een psychose. "Ik weet zelf niet hoe vaak ik hem heb gestoken. Ik kan me alleen nog herinneren dat ik bloed op mijn handen zag."

André Hazes
De ruzie tussen de twee jongens begon een dag eerder. Julien en het slachtoffer zaten samen in de auto. De latere dader was aan het meezingen met een liedje van André Hazes, maar dat was tegen de zin van het uiteindelijke slachtoffer. Die vroeg aan Julien of hij daarmee op wilde houden, met onenigheid tot gevolg.

Bloed spoot
Die ruzie mondde de volgende middag uit in een steekpartij op de Parallelstraat in Amstenrade. Het slachtoffer had het gevoel dat zijn laatste uur geslagen had, bleek dinsdag uit zijn verklaring: "Het bloed spoot uit mijn hoofd. Daarna voelde ik steken in mijn rug en in mijn zij. Ik dacht echt dat ik doodging."

Lees ook: Justitie vervolgt messentrekker voor poging tot moord

Gekke blik
"Julien had een gekke blik in zijn ogen. Dat komt door al dat drugsgebruik", verklaarde het slachtoffer eerder. In de rechtbank van Maastricht gaf Julien toe dat hij cocaïne, xtc en drank gebruikte. Bovendien draagt hij regelmatig een zakmes bij zich. "Uit zelfverdediging", zegt hij zelf.

Zwetend wakker
Het slachtoffer liet dinsdag via zijn advocaat weten dat hij aan de steekpartij een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) heeft overgehouden. Hij is daarvoor nu onder behandeling. "Ik heb veel last van angstgevoelens. Ik droom veel over wat er is gebeurd, schrik nog vaak zwetend wakker", verklaarde hij. "Ik wil dat de verdachte een hoge straf krijgt voor wat hij mij heeft aangedaan. Geestelijk gaat het nog steeds niet goed met mij."

Psychiatrisch ziekenhuis
Justitie acht het belangrijk dat de nadruk komt te liggen op een behandeling voor Julien. Daarom komt de officier tot een tbs-eis en twee jaar cel. Zijn advocaat pleit juist voor vrijspraak voor de twintiger. Julien zou uit noodweer hebben gehandeld, omdat hij werd aangevallen door de andere jongen. De advocaat wil wél de conclusies van deskundigen overnemen. Dat betekent dat Julien een jaar naar een psychiatrisch ziekenhuis moet.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen