Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Steekpartij na André Hazes-ruzie: celstraf en tbs geëist

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 14:45

Als het aan justitie ligt, krijgt de 22-jarige Julien T. twee jaar celstraf en tbs met verzorging. Hij wordt verdacht van een steekpartij, afgelopen voorjaar in Amstenrade.

De twintiger bewerkte toen een leeftijdsgenoot meerdere malen met een mes.

Bloed op handen
Voor de rechtbank in Maastricht gaf Julien toe dat hij het slachtoffer op 1 juni heeft neergestoken, maar dat hij zich de details zich niet meer kan herinneren vanwege een psychose. "Ik weet zelf niet hoe vaak ik hem heb gestoken. Ik kan me alleen nog herinneren dat ik bloed op mijn handen zag."

André Hazes
De ruzie tussen de twee jongens begon een dag eerder. Julien en het slachtoffer zaten samen in de auto. De latere dader was aan het meezingen met een liedje van André Hazes, maar dat was tegen de zin van het uiteindelijke slachtoffer. Die vroeg aan Julien of hij daarmee op wilde houden, met onenigheid tot gevolg.

Bloed spoot
Die ruzie mondde de volgende middag uit in een steekpartij op de Parallelstraat in Amstenrade. Het slachtoffer had het gevoel dat zijn laatste uur geslagen had, bleek dinsdag uit zijn verklaring: "Het bloed spoot uit mijn hoofd. Daarna voelde ik steken in mijn rug en in mijn zij. Ik dacht echt dat ik doodging."

Lees ook: Justitie vervolgt messentrekker voor poging tot moord

Gekke blik
"Julien had een gekke blik in zijn ogen. Dat komt door al dat drugsgebruik", verklaarde het slachtoffer eerder. In de rechtbank van Maastricht gaf Julien toe dat hij cocaïne, xtc en drank gebruikte. Bovendien draagt hij regelmatig een zakmes bij zich. "Uit zelfverdediging", zegt hij zelf.

Zwetend wakker
Het slachtoffer liet dinsdag via zijn advocaat weten dat hij aan de steekpartij een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) heeft overgehouden. Hij is daarvoor nu onder behandeling. "Ik heb veel last van angstgevoelens. Ik droom veel over wat er is gebeurd, schrik nog vaak zwetend wakker", verklaarde hij. "Ik wil dat de verdachte een hoge straf krijgt voor wat hij mij heeft aangedaan. Geestelijk gaat het nog steeds niet goed met mij."

Psychiatrisch ziekenhuis
Justitie acht het belangrijk dat de nadruk komt te liggen op een behandeling voor Julien. Daarom komt de officier tot een tbs-eis en twee jaar cel. Zijn advocaat pleit juist voor vrijspraak voor de twintiger. Julien zou uit noodweer hebben gehandeld, omdat hij werd aangevallen door de andere jongen. De advocaat wil wél de conclusies van deskundigen overnemen. Dat betekent dat Julien een jaar naar een psychiatrisch ziekenhuis moet.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen